Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 29 noiembrie 2008

Societatea de consum ucide !

New York: Un barbat a murit calcat in picioare, in urma unei busculade create de deschiderea sezonului de reduceri

Alte doua persoane au murit intr-un schimb de focuri care s-a produs la un magazin din California

In plina criza economica, goana americanilor dupa chilipiruri face victime. Un angajat al hipermarketului Wall-Mart din New York a murit calcat in picioare, in urma unei busculade create de deschiderea sezonului de reduceri. Alti doi barbati au murit intr-un schimb de focuri care s-a produs intr-un magazin de jucarii din California.Vinerea Neagra, asa cum este supranumita ziua in care incep reducerile, nu a avut niciodata un sens mai propriu. Potrivit politiei, aproximativ 20.000 de persoane au luat cu asalt hipermarketul si au smuls usile. Pe langa barbatul ucis, au mai fost internaţi in spital patru angajati ai magazinului si o femeie insarcinata. De altfel, in toata America, sute de oameni au facut cozi in fata usilor, ca sa fie siguri ca ajung primii la rafturi. In magazinul Toys 'R'Us din Palm Desert, la 200 de kilometri est de Los Angeles, doi barbati de origine hispanica au fost gasiti morti. Potrivit anchetatorilor, inaintea schimbului de focuri, intre cei doi avusese loc o cearta.In pofida freneziei de moment a cumparatorilor, economistii estimeaza ca anul acesta vor fi cele mai scazute vanzari din ultimele decenii. Sursa : Ziua online

1 comentarii:

Ion de la Chiuiesti spunea...

Cat de salbatica trebuie sa fie masa aia de oameni, cat de mari sunt lipsurile unora si in tara "tuturor posibilitatilor". Imaginati-va cum va fi cand va veni foametea, cum se vor ucide oamenii pentru un colt de paine sau, de ce nu, pentru a se manca intre ei! Nu pot sa nu-mi amintesc filmul "Delicatessen".

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”