Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 21 ianuarie 2009

Adevarul despre aspartam - E 951



Adevarul despre aspartam - E 951

Aspartamul este, de departe, cel mai periculos aditiv chimic de pe piata alimentara. S-a demonstrat faptul ca peste 75 % din reactiile adverse reclamate de aditivii sintetici se datoreaza acestuia.
Intr-un raport al Departamentului de Sanatate si Servicii Umane al SUA din 1994 sunt prezentate simptomele folosirii aspartamului:
- spasme musculare;
- probleme de vedere;
- atacuri de panica;
- vorbire ingreunata;
- tahicardie, palpitatii;
- pierderea memoriei;
- pierderea auzului;
- ameteli, dureri de cap;
- dureri generalizate;
- depresie, oboseala accentuata;
- iritabilitate, insomnie
- respiratie ingreunata, etc.

Prin folosirea aspartamului in creier incepe distrugerea neuronilor galopant, iar marea majoritate (peste 75 %) a neuronilor din anumite zone din creier sunt morti inainte de a apare vreun simptom vizibil.

Aspartamul este vandut in peste 80 de tari din lume! El poate fi gasit in: mic-dejun instant, gume de mestecat fara zahar (Orbit, Winterfresh, Airwaves, etc.), cereale, dropsuri fara zahar, bauturi racoritoare (Coca-Cola, Pepsi s.s.) inghetata, gelatina, sucuri de fructe, laxative, multivitamine (efervescente sau nu), suplimente alimentare, bauturi carbogazoase, indulcitori alimentari, cafea instant, iaurt, etc.

Aspartamul a fost gasit si in produse care nu mentionau acest lucru pe eticheta. De asemenea, suplimentele alimentare si tabletele de multivitamine (Centrum, Alka Seltzer, Supradyne, Sandoz, etc.) contin aspartam.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”