Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 26 ianuarie 2009

Datele personale din computer, stocate pe un server Google


Gigantul american Google va avea puteri fara precedent asupra controlului datelor personale dupa ce va lansa un serviciu prin care va da posibilitatea utilizatorilor sa isi acceseze de oriunde propriul PC de acasa prin intermediul Internetului.

Cu alte cuvinte, toate datele dintr-un computer vor fi stocate pe un server al Google, de unde ar urma sa fie accesate de utilizatori, scrie cotidianul britanic The Guardian.

"GDrive", sau Drive-ul Google, ar putea conduce la desfiintarea computerelor personale de acasa, care se bazeaza pe un hard drive puternic.

Acesta, impreuna cu toate fisierele personale si sistemul de operare, ar putea fi stocat si "gazduit" de catre serverele Google si accesate direct prin intermediul Internetului de oriunde din lume.

Mult comentatul "Gdrive" se asteapta a fi lansat in cursul acestui an, potrivit informatiilor furnizate de catre TG Daily, care descrie produsul GDrive ca pe "cel mai asteptat eveniment de pana acum al comapaniei Google".

Industria de profil a reactionat deja si avertizeaza asupra pericolului pe care il reprezinta acest pas pe care se pregateste sa il faca liderul mondial al Internetului, Google.

Criticii produsului pe care compania Google se pregateste sa il lanseze afirma ca astfel se va da gigantului american puteri fara precedent asupra controlului datelor personale.

Totusi, exista si avantaje demne de luat in seama. Astfel, datorita aplicatiilor care permit stocarea informatiilor, pozelor sau imaginilor (precum Flickr, Picasa, Gmail sau Google Apps), pierderea unor fisiere, informatii sau date din cauza distrugerii sau defectarii unui laptop sau unui desktop nu va insemna pierderea lor definitiva, deoarece ele vor putea fi accesate in continuare online, in cazul in care au fost salvate pe o astfel de aplicatie, de pe orice alt calculator sau laptop. Sursa: Ziare.com

1 comentarii:

Harkonnen spunea...

Posibil, dar nu cred ca asa curand. Largimea de banda necesara transferului ar fi o problema: incarcarea/descarcarea fisierelor mari in conditiile actuale este destul de anevoioasa pentru majoritatea utilizatorilor.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”