Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 18 ianuarie 2009

Minciunile lui Mannichl

In luna decembrie a anului trecut intreaga Germanie auzea despre "atacul neo-nazist" asupra sefului politiei din orasul German Passau cand acesta a fost injunghiat cu un cutit. Acum toate indiciile arata ca politistul Alois Mannichl a mintit cand l-a descris pe atacator ca fiind "neo-nazist" si totul arata ca victima vrea sa-l acopere pe adevaratul atacator.

Anchetatorii au constatat discrepante in declaratia sefului politiei din Passau, Alois Mannichl, care pretinde ca a fost injunghiat de catre un “neo-nazist” la mijlocul lunii decembrie si totul conduce catre o disputa domestica, scrie Süddeutsche Zeitung.
Mannichl a fost spitalizat pana inainte de Craciun cu leziuni critice dupa ce, spune el, a fost injunghiat pe prispa casei sale de un skinhead, pe 13 decembrie. In varsta de 52 de ani, omul a declarat ca atacatorul i-ar fi strigat: “Salutari din partea rezistentei nationale!” si “Porc politist de stanga, nu vei mai calca pe mormintele camarazilor nostri” inainte de a-l injunghia in stomac cu un cutit de 12 centimetri.
Politia a inceput imediat cautarile printre “extremistii de dreapta” dar “anchetatorii experimentati” spun ca ceva nu se potriveste cu informatiile pe care Mannichl le-a dat.
In primul rand, seful politiei – singurul martor la crima – a fost in stare sa ofere doar o vaga descriere a atacatorului, date aproximative despre inaltime si ca avea capul ras.
Un martor vecin spune ca a vazut un barbat ce avea tatuat un sarpe in spatele urechii si posibil o cruce pe fata. Dar investigatorii au spus ca ca nu pot gasi un barbat care sa corespunda descrierii si ca informaţiile pot fi nesigure.
“Cand cineva cu un tatuaj comite o astfel de crima e ca si cum un jefuitor isi pune o carte de identitate pe piept si defileaza prin banca” a spus cineva din politie. “Recunosti oameni de genul acesta”.
Intre timp, politia din Germania, Austria si Republica Ceha au cautat atent prin toate inregistrarile cu “neo-nazisti” fara rezultat.
Politia mai banuieste ca arma cu care a fost injunghiat Mannichl, cutitul, ar fi provenit din propria locuinta si ar fi fost folosita cu cateva zile inainte pentru a taia un tort la petrecerea unui vecin. Dar investigatorii nu au gasit inca urme de tort, AND strain sau dovezi ca atacatorul ar fi purtat manusi.
Membrii familiei sunt de obicei investigati imediat in astfel de cazuri dar familia lui Mannichl a fost chestionata abia la cateva zile dupa atac.
Purtatorul de cuvant al politiei bavareze, Detlef Puchelt, a spus ca nu sunt noi indicii in cazul Mannichl iar comisia speciala ce se ocupa de investigare ar trebui lasata sa lucreze in liniste .
Mannichl s-a reintors la munca miercuri dupa perioada de convalescenta si a declarat reporterilor ca investigatiile in cazuri de acest gen pot dura de la cateva saptamani la ani de zile…
Sursa: TheLocal.de

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”