Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 29 ianuarie 2009

Preot italian: Camerele de gazare naziste erau pentru dezinfectie


Camerele de gazare din lagarele de concentrare naziste erau folosite pentru dezinfectare, a afirmat un preot italian, precizand ca nu stie daca acestea au provocat sau nu decese.

"Stiu ca au existat camere de gazare cel putin pentru dezinfectie, dar nu as sti sa spun daca au provocat decese sau nu, pentru ca nu am aprofundat problema", a declarat preotul Floriano Abrahamowicz intr-un interviu pentru cotidianul Tribuna din Treviso.

Abrahamowicz, liderul comunitatii integriste catolice a Fratiei Sfantului Pius al X-lea pentru nord-estul Italiei, a facut aceste declaratii dupa scandalul provocat de episcopul Richard Williamson, a carui excomunicare a fost anulata de Papa, desi acesta facuse declaratii controversate cu privire la Holocaust, informeaza AFP.

Intr-un interviu acordat televiziunii suedeze difuzat in urma cu o saptamana, Williamson declarase: "Cred ca nu au existat camere de gazare (...) Cred ca intre 200.000 si 300.000 de evrei au murit in lagarele de concentrare, dar niciunul in camere de gazare".

"Williamson a fost cu siguranta imprudent sa se pronunte asupra chestiunilor tehnice", a spus Floriano Abrahamowicz care, subliniind ca el insusi este de origine evreiasca, a dat asigurari ca "este imposibil ca un catolic sa fie antisemit".

Preotul italian vede in aceasta polemica o manevra "impotriva Vaticanului".

"Ceea ce se poate critica in ceea ce priveste tragedia Holocaustului este ca i se acorda suprematie prin comparatie cu alte cazuri de genocid.

Daca monseniorul Williamson ar fi negat la televiziune genocidul a 1,2 milioane de armeni comis de turci, nu cred ca ziarele ar fi vorbit despre declaratiile sale in acelasi mod", a adaugat preotul italian. Sursa: Ziare.com

2 comentarii:

Anonim spunea...

E clar, e vorba de o confuzie. In camerele de gazare evreii erau introdusi pentru dezinfectie, nu ca sa fie omorati. Dar ce putem face daca n-au stiut sa aprecieze cum trebuie bunele intentii ale gazdelor si au crezut ca trebuie sa moara, ca urmasii lor sa-i poata jefui cum trebuie pe nemti prin despagubiri?
Abramovici, i-ai dat in vileag!
Ti se cuvine beatificarea, chiar daca erai beat cand ai afimat asta, caci "in vino veritas".

Anonim spunea...

Asa Cornelus! Taking Care of Bussiness! Aparti-va afacerea, ca ia uite ce spune conationalul vostru dupa o matoleala asa cum afirmi tu! Culmea e ca mai sunt si alti conationali de-ai tai care sustin ideile preotului Abrahamowicz. Probabil ca toti o tin intr-o betie permanenta si se apuca si dau pe gura sau din condei numai aberatii d-astea. Ai dracu` domn`le....trebuie avut grija ca asa se pote strica o afacere de milioane...
La munca parazitilor, nu mai atrnati la alti!

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”