Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 25 ianuarie 2009

Vaticanul, împotriva lui Obama


Un oficial al Sfântului Scaun îl acuză pe noul preşedinte american de aroganţă, deoarece crede că poate decide între viaţă şi moarte.

Arhiepiscopul Rino Fisichella, preşedintele Academiei Pontificale pentru Viaţă a Vaticanului, a calificat sâmbătă drept "arogantă" decizia preşedintelui american Barack Obama de a autoriza finanţarea organizaţiilor americane care practică avortul în străinătate, relatează AFP, citată de NewsIn.

Este "o aroganţă din partea celui care se crede drept, semnând un decret care este, de fapt, o liberalizare suplimentară a avortului şi deci a distrugerii de fiinţe umane", a declarat Fisichella pentru cotidianului Corriere della Sera. "Este esenţial să ştii să asculţi toate solicitările ţările, fără să te închizi în viziuni ideologice cu aroganţa unei persoane care, având puterea, crede că are drept de viaţă şi de moarte", a adăugat el.

Noul preşedinte american a abrogat vineri o dispoziţie care le interzicea tuturor organizaţiilor neguvernamentale care beneficiază de finanţare din partea statului american să practice avortul sau să ofere servicii legate de întreruperea sarcinii în afara Statelor Unite.

"Este una dintre primele acţiuni ale preşedintelui Obama şi, cu tot respectul posibil, mi se pare că drumul către dezamăgire a fost foarte scurt", a subliniat arhiepiscopul.

"Nu cred că cei care au votat pentru el au luat în considerare şi problemele etice, care au fost lăsate cu ingeniozitate deoparte în timpul dezbaterii electorale.
Majoritatea populaţiei americane nu împărtăşeşte aceleaşi poziţii cu preşedintele şi echipa sa", consideră preşedintele Academiei Pontificale pentru Viaţă.

Arhiepiscopul a criticat şi decizia autorităţilor americane de a aproba primul test pe om al unei terapii realizate pa baza celulelor stem embrionare, o premieră mondială care ar putea deschide calea către vindecarea unor leziuni şi boli incurabile.

"Prima mea impresie este faptul că a cedat la presiunea companiilor multinaţionale din acest sector (...) Problema nu este ştiinţifică, ci ideologică. Şi economică", potrivit lui Fisichella.
Sursa: Cotidianul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”