Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 11 februarie 2009

Israelul a votat extremismul.

Desi propavaduiesc peste tot in lume toleranta, egalitarismul, multi-culturalismul, mixajul rasial, evreii au votat in Israel cu partidele sovine si rasiste.

Cele 120 de locuri din Knesset se distribuie astfel: Kadima – 28; Likud – 27; Yisrael Beitenu – 15; Shas – 11; Tora Iudaica Unita - 4; Casa Evreiasca - 3; Uniunea Nationala - 4; Balad – 3; Lista Araba Unita - 5; Hadash – 4; Meretz – 3; Partidul Muncii – 13. Tzipi Livni, sefa partidului Kadima, fondat de Ariel Sharon, a discutat cu “moldoveanul” Avigdor Lieberman, presedintele formatiunii Yisrael Beiteinu, ca sa puna de-o coalitie, anunta “Haaretz”. Doamna Livni vrea sa fie premier. “Oamenii m-au ales pe mine. Am o mare responsabilitate sa pun in aplicare puterea atribuita de popor, sa facem ca tara sa mearga mai departe si sa unim poporul”, a explicat Tzipi Livni in vila ei de la Tel Aviv. La doar un vot diferenta si mai la dreapta ca orientare, Benjamin Netanyahu a respins propunerea privind conducerea prin rotatie cu adversarii de la Kadima. Si Livni, si Netanyahu se considerau invingatori dupa numararea voturilor. Bibi se bucura insa de multa trecere la partidele de extrema dreapta si de orientare ultraconservatoare. El a avut ieri negocieri cu Eli Yishai, liderul partidului ultraconservator Shas, care detine 11 locuri in Knesset. Acesti dreptcredinciosi pot fi recunocuti usor prin portul lor traditional, de culoare neagra, cu palarii cu boruri largi si cu perciuni lungi. Toti liderii religiosi il recunosc drept sef de guvern pe Benjamin Netanyahu. “Poporul israelian recomanda clar blocul nationalist, condus de Likud, ca fiind victorios in aceste alegeri”, a declarat Netanyahu. Negocierile echipei Likud erau conduse de profesorul Yaakov Nee’man, fost ministru al justitiei. Cheile Guvernului israelian se afla insa la Avigdor Lieberman, care anuntase ca vrea un executiv nationalist, ori cu Likud, ori cu Kadima. Campania lui s-a bazat pe ideea care i-a iritat pe multi: acordarea cetateniei pe criteriul loialitatii fata de Israel. Toti acesti trei politicieni provin din laboratoarele partidului Likud. Netanyahu este un ultraliberal convins, chiar daca si Israelul se afla in criza. El poate realiza destul de usor o majoritate de 65 de parlamentari pentru a forma noul executiv. Ariel Carmon, presedintele Institutului Israelian pentru Democratie, anunta lansarea unei campanii prin care sa se modifice sistemul electoral. El sustine ca liderul partidului cu cele mai multe voturi trebuie sa formeze automat guvernul.

Umbra lui Khamenei
Intr-un asemenea context politic, fara rezultate notabile, Partidul Muncii prefera sa ramana in opozitie, noteaza “Jerusalem Post”. Conducerea prin rotatie a fost posibila doar in 1984, dupa o intelegere semnata de Shimon Peres si Yitzhak Shamir. Evaluånd corect sansele, putem nota ca Netanyahu va avea de infruntat tensiunile create de recenta invazie din Gaza, mai ales ca UE si SUA fac deja presiuni pentru incheierea pacii dupa ce au fost ucisi peste 1.300 de palestinieni. De partea cealalta, ayatollahul iranian Ali Khamenei l-a primit la Teheran ieri pe Abdallah Ramadan, conducatorul Jihadului islamic, si le-a poruncit palestinienilor de la Hamas sa nu se predea. Iranul sustine politic si financiar Miscarea Hamas, care a preluat controlul Fasiei Gaza in iunie 2007. Israelul nu recunoaste Guvernul Hamas. Presa din Egipt il considera pe Netanyahu “un fascist si rasist antiarab”. Jurnalistii arabi avertizeaza ca Lieberman va impune “un nou gen de rasism” in Israel. Sursa: Gardianul.ro

13 comentarii:

Anonim spunea...

Relatare destul de exacta. Cauza virajului spre dreapta este clara, ea fiind o reactie sanatoasa a alegatorilor la pericolele externe.
Iar dupa scara de valori practicata pe acest site, e chiar un lucru bun. Deci insfarsit o relatare pozitiva despre Israel.

Lupta NS spunea...

Iar n-ai inteles. Votati cu cine vreti voi. Nu ne pasa deloc. Dar absolut deloc! Aratam insa cat de ipocriti sunteti. Cat de parsivi. Afara propovaduiti fraternitatea intre popoare, mixajul, toleranta, privilegii pentru minoritati etc adica tot ceea ce ne slabeste si ne altereaza pe noi si acasa la voi faceti pe dos. Adica, da, asa cum e sanatos pentru voi.

Anonim spunea...

Regret, Soldat88, dar intr-adevar n-ai inteles. Acolo e vorba pur si simplu de lupta pentru existenta sub forma ei cea mai clara. Vei fi de acord cu mine ca nu se pot trata acei inamici cu manusi de matase, ci cu fermitate. Pentruca acestia nu au scrupule si se dovedesc zilnic in stare de orice.
Principiile generoase de fraternitate, etc. sunt bune unde se are de a face cu oameni, nu cu asasini constituiti in tot felul de forme.
Cat despre limbajul ultragiant ce-l folosesti, se pare ca nu cunosti altul, atunci cand nu agreezi ideile exprimate sau pe purtatorul lor. Nu-l iau in consideratie.

Lupta NS spunea...

Pai cum vreti sa se poarte cu voi? Le-ati furat pamantul, tara lor!!! I-ati torturat, i-ati ucis, i-ati aruncat in temnita si vreti sa arunce cu trandafiri inaintea voastra?
Asta e tupeu maxim.
Apropo de vot. Tu cu cine ai votat? :D (uite ca sunt totusi putin curios:))

Anonim spunea...

Hei, Soldatule88, cred ca pana la urma ceva ramane neclar. In Romania nu ne vrei, in alta parte deasemenea si nici in tara noastra nu (e totusi tara noastra, indiferent ce crezi). Deci ce ramane, daca nu sub pamant, dupa concluzia ta finala (si solutia finala a pictorului ratat)?
Pai zi-o, fara aluzii si menajamente, asa cum stii sa jignesti.
Hei, soldatule, nu mor caii cand vor cainii...

Ion de la Chiuiesti spunea...

S-a votat ceea ce guverneaza Israelul dintotdeauna: Violenta si cruzimea.

Anonim spunea...

SoldatDac, ai oprit ultimul meu comentariu de aici, pentruca nu ti-a convenit continutul. In schimb propriile tale invective si platitudinile lui Ion sunt mai bune pentru publicare...

Anonim spunea...

Multumesc ca insfarsit ai scos la lumina comentariul meu pe care l-ai tinut in "frigider" timp de 24 ore (din 12.02 ora 20.58). Pana la urma n-a fost greu...

Lupta NS spunea...

Corneliu. Nu imi pasa daca Israelul exista sau nu. E treaba voastra.
Nu suport sa va implicati si sa dirijati in politica popoarelor de rasa alba. Cat timp veti face asta, sunteti dusmanii nostri si vom lupta sa ne eliberam de influenta voastra nenorocita.

Lupta NS spunea...

Tot nu mi-ai spus cu cine ai votat Corneliu. Iti e rusine sa o spui???

Anonim spunea...

SoldatDac, cand, unde si pentru cine am votat ramane problema mea personala, dupa cum stii.
In schimb tu, care reprezinti o organizatie cu obiective atingand mediul din jur, nu te poti eschiva de la clarificarea intrebarii mele.
Iar despre gogoritzele pe care le afirmi asupra evreilor, stii bine ca sunt lipsite de continut si ca vin doar sa acopere multisecularul antisemitism in forma lui contemporana.
Propagi o fantoma, in timp ce umbra islamului se intinde tot mai intunecata asupra Europei, ea fiind adevarata amenintare.
Europa va fi inecata de islam in timp ce tu si cei ca tine veti continua sa repetati pana la delir lozincile voastre anitevreiesti.

Anonim spunea...

Gresit Corneliu! Daca ati exista numai in tara voastra si nu v-ati baga in problemele altora, si nu ati aspira la a dirija omenirea din umbra, ar fi totul in regula. Nu cred ca ar mai avea cineva ceva cu voi. Antisemitismul ar ramane fara obiect.Dar...ups..., voua nu va sta in caracter sa fiti altfel dacat asa cum ati fost intotdeauna. Cum voi nu agreati nici o natie, pentru ca spuneti ca voi sunteti poporul ales, si cum nu-i "iubiti" deloc pe arabi, in special pe palestinieni care va stau in "coaste", desi acolo este si tara lor, tot asa nici celelalte popoare nu va agreaza, si nu va vor. Tu chiar nu ai observat ca tacit oamenii nu va agreaza. De forma si de frica ne condamna pe noi, si va dau dreptate voua. Dar sa fim sinceri, nici femeile cu care va casatoriti pe aici sau prin alte parti, nu se uita la voi decat pentru banii vostrii.
Si daca tot iti exprimi parerile, ia-o mai usor cu aluzii de genul "pictor ratat". Daca vrei sa faci ceva constructiv, descrie-ni-l te rog pe avortonul de Theodor Hertzl, sau pe fosila de 150 de kile in viu de David Ben Gurion!

Lupta NS spunea...

Corneliu, ce are daca ne spui cu cine ai votat? Esti anonim aici. Poate ar fi interesant si relevant in unele discutii.
Nu reprezint nicio organizatie.
Si iudaismul/sionismul si islamul sunt doua fete ale otravei semite. Le respingem pe toate.
Islamul a devenit o amenintare pentru ca a fost sprijinit de sionism si iudeo-masoneria care a creat oportunitatea legislativa de a fi invadati de aceasta ciuma barbara semita care este islamul.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”