Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 5 februarie 2009

O grupare terorista greaca ameninta ca va executa politisti


"Secta Revolutionarilor", o grupare terorista greaca necunoscuta, a revendicat un atac recent impotriva unui comisariat de politie din Atena printr-un text de o pagina, publicat joi de cotidianul elen "Ta Nea", in care ameninta ca va executa "orbeste" politisti, transmite AFP, preluata de NewsIn.

"De acum viata nici unui politist nu valoreaza mai mult decat un glont", a scris gruparea in revendicarea de o simplitate si o cruzime inedite pentru miscarile teroriste din Grecia. Grupatea a inceput textul cu un citat dintr-o declaratie a gruparii germane Fracţiunea Armata Rosie, care a activat in anii '70.
Documentul explica faptul ca cei trei necunoscuti inarmati cu pistoale de calibrul noua si cu un pistol automat de tip Skorpion, care au deschis focul asupra unui comisariat dintr-o suburbie a Atenei, marti, au avut ca obiectiv sa execute eventualii politisti pe care ii intalnesc. Atacul nu s-a soldat cu victime. "Nu facem politica, ci purtam lupte de gherila", potrivit textului.

O persoana necunoscuta a sunat miercuri la cotidianul "Ta Nea" si a anuntat ca gruparea a lasat un CD cu revendicarea atacului pe mormantul lui Alexis Grigoropoulos, adolescentului ucis din greseala de un politist, in 6 decembrie, la Atena. Moartea sa a declansat un val de violente urbane fara precedent in tara si la reluarea activitatii gruparii teroriste de extrema-dreapta Lupta Revolutionara (EA), care a deschis focul asupra mai multor politisti aflati in fata Ministerului Culturii, in 5 ianuarie. Unul dintre ei a fost ranit grav. Sursa: Ziua.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”