Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 24 februarie 2009

Şi Kremlinul isi inventeaza un ''Holocaust''. Moscova va interzice prin lege negarea victoriei ruse in al Doilea Razboi Mondial


Ministrul rus pentru situatii de urgenta Serghei Soigu, un apropiat al premierului Vladimir Putin, a anuntat ca intentioneaza sa introduca o lege prin care negarea victoriei Rusiei in al Doilea Razboi Mondial sa devina ilegala, relateaza postul de radio Ecoul Moscovei, citat de Reuters, potrivit NewsIn.


"Presedintilor tarilor care neaga acest fapt li se va interzice sa intre in tara noastra", a adaugat Soigu.
La randul sau, presedintele rus Dmitri Medvedev insista ca procurorii estoni sa gaseasca ucigasii unui rus, a carui moarte, in timpul unei revolte din aprilie 2007, a tensionat relatiile dintre Moscova si Tallinn.
Relatiile dintre Rusia si Estonia s-au degradat semnificativ in urma cu doi ani, cand autoritatile estone au mutat un monument dedicat eroilor sovietici din al Doilea Razboi Mondial, din centrul Tallinnului. Majoritatea estonilor considera intrarea armatei sovietice pe teritoriul statului baltic, la sfarsitul celui de al Doilea Razboi Mondial, drept o ocupatie, in timp ce rusii o considera o eliberare. In Estonia traieste cea mai numeroasa minoritate rusa.
Disputa privind monumentul a declansat in aprilie 2007 a revolta a rusilor, in care Dmitri Ganin si-a pierdut viata.
"Vreau sa va asigur ca voi insista cu fermitate pentru ca cei vinovati de moartea lui Dmitri Ganin sa fie gasiti si pedepsiti", a scris Medvedev intr-o scrisoare adresata mamei lui Ganin, a anuntat marti biroul de presa al Kremlinului.
Un purtator de cuvant al politiei estone a declarat ca cinci persoane sunt suspectate in acest dosar, dar nimeni nu a fost pus inca sub acuzare.
Dupa moartea lui Ganin, la Moscova au fost organizate manifestatii antiestone, iar participantii au fluturat fotografii ale acestuiau si l-au prezentat drept un erou. Si Medvedev l-a laudat pe Ganin in scrisoare sa. "Nu numai ca a aparat un trecut eroic. El s-a ridicat pentru drepturile civile ale oamenilor care si-i amintesc pe cei care si-au dat viata pentru pacea mondiala", a scris el.
Scrisoarea lui Medvedev, datata din 22 februarie, este un raspuns la cea trimisa de mama lui Ganin, in care ii multumeste presedintelui rus pentru sustinere. Sursa: Ziua.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”