Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 11 februarie 2009

Ţiganii, indezirabili in Ungaria?


Intr-un articol publicat pe saitul ziare.com, se spune ca resentimentele maghiarilor fata de tigani au crescut odata cu infractionalitatea ingrozitoare a tiganilor si mai ales acum dupa oribila crima careia i-a cazut victima handbalistul roman Marian Cozma.

Un sef de polite care luna trecuta a dat vina pe tiganilor pentru infractionalitatea din orasul lui a fost demis de Guvern, apoi repus in functie, dupa ce o mie de oameni au protestat fata de aceasta decizie.

Demonstratii impotriva tiganilor au izbucnit si in vestul Ungariei la sfarsitul saptamanii trecute dupa informatiile de presa potrivit carora niste tiganilor l-au ucis pe handbalistul roman Marian Cozma.

In decembrie, un tribunal a scos in afara legii Garda Ungara, o organizatie nationalista care exista de doi ani si care promisese sa ia masuri impotriva infractionalitatii tiganesti.

"Toata lumea stie ca animalii care l-au omorat sunt tigani", a scris editorialistul Zsolt Bayer in cotidianul Magyar Hirlap. "Un numar imens de tigani au renuntat la coabitare si la omenie". Gyurcsany a ordonat institutiilor de stat sa isi anuleze abonamentele la Magyar Hirlap, a anuntat marti biroul sau.

Partidul de opozitie Fidesz, care ii conduce in sondaje socialistii aflati la guvernare in perspectiva alegerilor de anul viitor, a cerut Guvernului sa se concentreze mai mult pe prinderea criminalilor si sa isi faca mai putine griji pentru prejudecati.

Numarul infractiunilor grave comise de persoanele de origine tiganeasca creste.

"Trebuie sa spunem lucrurilor pe nume: numarul infractiunilor grave comise de persoanele de origine tiganeasca creste intr-un ritm alarmant",
a declarat marti partidul intr-un comunicat. "Cerem Guvernului ca, in loc sa gaseasca scuze legate de originea infractorilor, sa-i prinda pe infractori si sa protejeze drepturile si interesele victimelor".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”