Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 4 februarie 2009

Ţiganii repatriaţi pe bani au ajuns "acasă"


122 de cetăţeni de etnie ţigănească, repatriaţi la cerere din Franţa, a sosit în această după-amiază pe Aeroportul Internaţional Timişoara, anunţă Mediafax.

Cetăţenii de etnie ţigănească au declarat că autorităţile franceze le-au plătit drumul pentru a ajune până în localităţile de domiciliu.

Ţiganii care au acceptat să se întoarcă în ţară au primit de la autorităţile franceze câte 300 de euro, pe cap de adult, şi 100 de euro pentru fiecare copil.

Majoritatea ţiganilor au fost depistaţi că locuiesc fără forme legale în adăposturi improvizate, situate la periferia capitalei franceze.

Odată ajunşi la Timişoara, câteva zeci dintre refugiaţi au renunţat să fie transportate cu autobuzele care au fost puse la dispoziţia lor de către autorităţile locale, şi au plecat cu taxiul sau cu maşinile rudelor care i-au aşteptat.

Anul trecut, au fost repatriate din Franţa câteva mii de persoane, majoritatea de etnie ţigănească. Sursa:Evz.ro

Citiţi şi: O meserie bănoasă: repatrierea din Franţa

2 comentarii:

Anonim spunea...

sfidare! ...de data aceasta pe banii contribuabililor francezi; macar ei au indepartat asa o parte mica din puroi.

Anonim spunea...

Asa e! Numai ca acest puroi s-a reantors la noi, din pacate.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”