Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 6 martie 2009

Ascultatorii de rap si pop au cel mai scazut nivel de inteligenta

Un studio interesant, realizat de un student la sociologie din California, pe nume Virgil Griffith, a demonstrat ca ascultatorii de muzica rap, pop si dance au cel mai scazut nivel de inteligenta.
Cei mai inteligenti, conform acestui studiu, sunt ascultatorii de muzica clasica, in special cei care il prefera pe Ludwig Van Beethoven.

La mijloc se situeaza ascultatorii de rock si metal, cu precizarea ca acestia sunt mai aproape de ascultatorii de muzica clasica in ce priveste nivelul intelectual si cultura generala.

Subiectii studiului realizat de Virgil Griffith au fost preponderent tineri, cu varste cuprinse intre 13 si 35 de ani.

Acestia au fost rugati sa completeze un test de inteligenta, dupa care au precizat care sunt preferintele lor muzicale. Cele mai putine puncte la testul de inteligenta le-au obtinut fanii artistilor Lil Wayne si Beyonce.

O precizare interesanta: rezultate foarte bune la test au obtinut fanii trupei Radiohead.

Sursa: www.metalhead.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”