Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 3 martie 2009

Europa totalitara. In Ungaria, Gyurcsany doreste modificarea Constitutiei pentru a ingradi libertatea de exprimare


Pentru "limitarea exprimarilor rasiste", premierul socialist al Ungariei, Ferenc Gyurcsany, doreste schimbarea Constitutiei Ungare, deschizand larg portile totalitarismului corectitudinii politice.Mai jos, reproducem un material preluat de pe saitul ziare.com .

Guvernul ungar va initia modificare Constitutiei, delimitand libertatea la exprimare prin restrictionarea expresiilor rasiste, a anuntat luni premierul Ferenc Gyurcsany.

Premierul a reactionat la declaratia recenta a presedintelui Curtii Constitutionale, Peter Paczolay, potrivit caruia institutia va apara libertatea de expresie chiar si atunci cand cineva foloseste concepte mai dure decat "infractiunile tiganilor", arata MTI.

"Parerea mea asupra situatiei este complet diferita de aceasta. Daca un concept califica un intreg segment din societate ca si infractor sau ii face membrii tapi ispasitori, atunci el ataca identitatea acelui grup si demnitatea acestuia", a declarat Gyurcsany.

Primul-ministru ungar a adaugat ca din cauza protectiei libertatii de exprimare, a fost imposibila initierea unui proiect legislativ eficient impotriva exprimarilor rasiste din tara sa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”