Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 19 martie 2009

Soc: In Romania s-ar putea face experimente pe minori si persoanele cu handicap!

Un articol inclus in proiectul de cod civil le da voie medicilor sa faca interventii in scop de cercetare stiintifica asupra unui minor sau asupra unei persoane lipsite de discernamant din cauza unui handicap mintal, transmite ProTv.

Deja initiativa starneste controverse, atat din partea autoritatii pentru persoane cu handicap, cat si a celor pentru protectia copilului. Experimentele medicale se pot face numai daca rezultatele ar putea sa imbunatateasca intr-un fel starea de sanatate a pacientului sau daca testele contribuie semnificativ la dezvoltarea stiintei. In orice caz un copil sau o persoana cu handicap mintal nu poate fi supusa testelor daca riscurile sunt mari.
Autoritatea Nationala pentru Persoane cu Handicap contesta un astfel de articol pentru ca bolnavii cu handicap mintal nu pot sa isi dea acordul. Experimentele sunt la fel de periculoase si asupra minorilor si pot incuraja traficul, spun cei de la Protectia Copilului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”