Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 19 martie 2009

Studiu: "Unul din 15 tineri germani este membru al unui grup neo-nazist"

Aproximativ unul din 15 tineri este membru al unui grup etichetat drept "neo-nazist", un procentaj mai mare decat al celor implicati in partidele de sistem, spune un studiu dat publicitatii marti.

Multi politicieni se tem de o reinviere a "extremismului de dreapta" in timp de Germania se confrunta cu cea mai grava criza economica de dupa al doilea razboi mondial.
"Este socant ca grupurile de extrema dreapta au mai mult succes in recrutarea membrilor decat partidele politice democrate", a spus Christian Pfeiffer, autor al raportului emis de Institutul de Cercetare Penală al Saxoniei Inferioare.
Pfeiffer a spus ca mai putin de 2 procente din tineri sunt implicati in activitatea partidelor politice mainstream, fata de 5 procente din tineri sunt implicati in gruparile de dreapta.
Studiul, realizat in 2007 si 2008, de asemenea, a relevat faptul ca simboluri catalogate a fi "neo-naziste" s-au folosit - fie în muzica rock, autocolante sau îmbrăcăminte - de către unul din 10 de tineri chestionati. Zvastica şi alte simboluri naziste sunt interzise în Germania.
Cea mai mare parte a "neo-nazistilor" sunt din fosta Germanie de est, ex-comunista, unde aproape unul din opt tineri au fost în astfel de grupuri. Sursa: welt.de

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”