Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 5 martie 2009

Trupul unui razboinic, inghetat in epoca de piatra, a fost expus virtual


Un razboinic din epoca de piatra, al carui corp a fost inghetat peste 5.000 de ani intr-o pestera din Alpi, poate fi vizitat acum in detaliu pe un site dedicat descoperirii mumiei omului din epoca de piatra.

Ramasitele omului inghetat din epoca de piatra au fost fotografiate din diferite colturi, iar pozele vor fi incarcate pe site-ul care va cuprinde intreaga istorie a omului, informeaza cotidianul britanic Daily Mail. Acest lucru va permite vizitatorilor virtuali sa acceseze fotografiile si sa se joace cu ele, pana la detalii de milimetri. Vizitatorii online pot, de asemenea, sa acceseze mumia in format 3D si sa vada pana si tauajele impregnate in pielea omului din epoca de piatra. Omul poreclit "Otzi" a fost vanator preistoric si este prezentat online asa cum a murit, cu pantofi din piele, arc si sageti. Trupul lui "Otzi" este pastrat intr-un muzeu din Bolzano, din Italia. Trupul barbatului a fost descoperit pastrat in gheata, in 1991, in muntii Alpi, care marcheaza granita intre Austria si Italia.
Oamenii de stiinta au estimat ca barbatul avea, in momentul mortii, aproximativ 45 de ani si o inaltime de aproximtiv 1,7 metri.
Cercetatorii cred ca barbatul s-a stins din viata murind de frig, fiind epuizat de foame si ger si avand o rana mai veche netrata. Vanatorul a inghetat si s-a conservat cu
toate lucrurile pe care le detinea in momentul mortii, inclusiv un arc, mai multe sageti si o toporisca. Sursa: Ziare.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”