Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 13 aprilie 2009

Bancile americane, investigate pentru taxe prea mari

Comisia care supravegheaza programele de sprijin din Statele Unite investigheaza mai multe banci, dupa ce au fost primite plangeri cu privire la cresterea unor dobanzi si taxe.

De exemplu, saptamana trecuta, Bank of America si-a anuntat clientii ca rata dobanzii la cardurile de credit se va dubla, pana la 14 procente, relateazaThe Wall Street Journal.

De asemenea, banca Charlotte, care a primit 45 de miliarde de dolari din partea guvernului american, a impus taxe de 10 dolari la o gama larga de tranzactii prin intermediul cardului de credit.


Citigroup a inceput o campanie destul de agresiva de promovare a unor credite, care atrag prin promisiunea oferirii a 5.000 de dolari in aceeasi zi. Insa aceste credite vin cu o dobanda de 30 de procente pe an.


Oficialii Citigroup au declarat ca nivelul este "relativ mic in comparatie cu alte oferte de pe piata". Grupul financiar a primit un ajutor de 50 de miliarde de dolari din partea guvernului, care va controla, in curand, aproximativ 36% din actiunile sale.


Potrivit reprezentantilor bancilor, cresterea nivelului taxelor si dobanzilor este o metoda legala prin care isi pot recupera o parte din banii pierduti prin activele toxice. sursa: ziare.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”