Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 29 aprilie 2009

Basescu despre Romania si Basarabia: "Doua state independente, dar sangele apa nu se face"


Romania nu va obstructiona in nici un fel procesele de negociere dintre Republica Moldova si Uniunea Europeana in ceea ce priveste un acord de asociere sau orice alta forma de cooperare, a declarat presedintele Romaniei, Traian Basescu, aflat miercuri in vizita in Croatia, transmite Agerpres.

"Lor le expira acordul existent si trebuie facut alt acord. Deci puteti sa fiti convinsi ca vom sustine continuarea proceselor de negociere cu Republica Moldova indiferent cine va fi prim-ministru sau presedinte dupa aceste alegeri (de la 5 aprilie - n.red.), pentru ca suntem doua state independente, dar sangele apa nu se face", a spus seful statului, in cursul unei intalniri cu romanii din Croatia, la sediul Ambasadei Romaniei din aceasta tara.

Intrebat de una dintre romancele prezente la Ambasada care este punctul sau de vedere cu privire la evenimentele din Republica Moldova, Basescu a afirmat ca nu si-a modificat pozitia in raport cu discursul rostit in Parlamentul de la Bucuresti si ca, indiferent de ceea ce va sustine Chisinaul, Romania va sprijini in mod consecvent parcursul european al acestui stat. sursa: ziua.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”