Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 12 aprilie 2009

Jirinovski: Protestele din Moldova nu au legătură cu România, ci cu nemulţumirile faţă de comunişti

Cauza protestelor din Republica Moldova este faptul că Partidul Comuniştilor, aflat la guvernare de opt ani, a îngrădit libertăţile, a declarat vineri vicepreşedintele Dumei de Stat ruse, Vladimir Jirinovski, citat de Novîi Reghion, informează NewsIn.

"Toate acestea nu au legătură de fapt nici cu România", a spus Jirinovski, ultranaţionalist care conduce o formaţiune numită Partidului Liberal Democrat. Cauza protestelor este că "oamenii nu sunt mulţumiţi, oamenii nu mai vor să vadă comunişti la conducerea Moldovei", a continuat el.

Potrivit lui Jirinovski, populaţia Republicii Moldova s-a săturat să se supună dictaturii comuniştilor moldoveni. "Pentru comuniştii din Moldova au votat doar pensionarii. Iar tineretul ţării, oamenii de afaceri au fost împotriva Partidului Comunist. Trebuie analizat ce se întâmplă în această ţară. Viitorul Moldovei nu depinde de pensionarii moldoveni. Moldova este singura Republică în care comuniştii încă mai sunt la putere. În toate republicile, comuniştii au dispărut. Dar în Moldova, PC se află la guvernare încă din anul 1991", a subliniat Jirinovski.

Acesta crede că preşedinte al Moldovei va fi ales un reprezentant al altui partid, la fel ca şi primarul Chişinăului. Pentru desemnarea preşedintelui, comuniştii ar avea nevoie de 61 de voturi din numărul total de 101 din Parlament, iar în urma alegerilor au obţinut 60. Dacă Parlamentul eşuează de două ori să desemneze şeful statului, Legislativul trebuie dizolvat şi convocate noi alegeri. Voronin a ordonat însă renumărarea voturilor şi nu ar fi exclus ca în urma acestui proces să obţină şi cel de-al 61-lea vot. sursa: adevarul.ro

1 comentarii:

Corneliu spunea...

Nu uitati ca Jirinovschi (pe numele sau adevarat Vladimir Edelstain), vajnic conducator al influentului partid nationalist rus este evreu. Poate ca aceasta este totusi cheia succesului?
Ganditi-va mai bine.
In parafraza, cine nu are evrei, sa-i cumpere...
Deci, poate faceti si voi rost de unul ca sa va duca la victoria finala, sau macar pana acolo unde a ajuns el...

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”