Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 28 aprilie 2009

Marius Oprea lanseaza biografia lui Basescu: "Nu are decat sa ma dea in judecata"


Istoricul roman Marius Oprea, presedinte al Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului din Romania, pregateste o carte biografica despre presedintele Traian Basescu, volum in care se regasesc aprecieri extrem de interesante despre actualul sef al statului.

In prezent, autorul mai are de scris ultimul capitol al cartii, care urmeaza sa fie publicata in luna mai, chiar in jurul datei alegerilor europarlamentare.
Marius Oprea mai are de scris ultimul capitol al cartii, potrivit declaratiilor sale, citate marti de Q Magazine. "Lucrarea este una biografica, de la nasterea lui Basescu si pana la preluarea conducerii Partidului Democrat", potrivit declaratiilor autorului, care a explicat ca la realizarea ei s-a folosit, in general, de surse deschise, persoane care l-au cunoscut pe Basescu si au acceptat sa faca dezvaluiri despre el, dar si de cateva surse care au preferat protectia anonimatului. "Nu are decat sa ma dea in judecata, daca doreste" a spus, sec, istoricul, despre seful statului, sugerand, astfel, ca in carte exista si pasaje care s-ar putea sa il deranjeze pe acesta, potrivit Q Magazine.
Marius Oprea a mai declarat ca nu se ocupa in lucrare de aspecte prea personale, dar ca vor exista, spre exemplu, referiri ample la cariera de marinar a lui Basescu, despre care se stiu destul de putine azi, despre perioada petrecuta in portul belgian Anvers, despre posibilele transporturi de arme facute in tari arabe ori despre tragedia navei "Mogosoaia", care l-a propulsat pe Basescu in functia inalta de inspector general al navigatiei civile, in 1989.
Marius Oprea mai afirma ca documentarea pentru cele aproape opt sute de pagini i-a luat mai bine de doi ani si ca a sintetizat mii de articole din presa ante si post-decembrista pentru a afla cat mai multe despre personajul central. "De asemenea, am facut si cateva investigatii personale, prin unele deplasari pe teren" mai spune istoricul. El mai sustine ca Basescu este un mit a carui nastere a fost atent construita si supravegheata, "dar nu de catre forte oculte, cum a sugerat, spre exemplu, domnul Emil Constantinescu, ci de insusi Traian Basescu, un om care s-a autocreat ca personaj de succes al perioadei de tranzitie din ultimii 20 de ani", noteaza Q Magazine. sursa: ziua.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”