Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 22 aprilie 2009

UDMR respinge urgentarea acordarii cetateniei romane pentru basarabeni

Desi UDMR si Marko Bela au militat anii trecuti pentru ca maghiarii din Romania sa beneficieze de cetatenie ungara, acum se opun ca romanii basarabeni sa beneficieze de cetatenia romana. UDMR arata inca o data ca ramane o organizatie anti-romaneasca lipsita de orice urma de moralitate.

Presedintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania, Marko Bela, s-a declarat impotriva masurilor adoptate de Guvernul roman privind facilitarea dobandirii cetateniei romane de catre cetatenii Republicii Moldova, pe care le-a catalogat "foarte populiste" si "pripite"
, transmite NewsIn.

"Ma gandesc la cata impotrivire a intalnit acum cativa ani ideea celor din Ungaria de a acorda dubla cetatenie maghiarilor care traiesc in alte tari", a declarat Marko Bela, tinand totusi sa precizeze ca "nu este o analogie" intre cele doua situatii.
"Problema moldovenilor trebuie rezolvata acolo unde ei traiesc si noi trebuie sa gasim solutii prin care sa contribuim la rezolvarea problemelor lor", a pretins presedintele UDMR, iar acordarea cetateniei nu ar fi "solutia" in acest caz. "Noi ne-am facut lectiile pentru ca suntem o organizatie (UDMR, n.red.) care reprezinta o comunitate minoritara si cunoastem toate conexiunile legate de aceasta problema, dar in general in Romania, nu s-a facut aceasta analiza si, in continuare, ar fi nevoie de o dezbatere mult mai serioasa decat cea care se desfasoara in prezent", a incheiat Marko Bela.

Guvernul Romaniei a aprobat recent modificarea legii cetateniei in sensul facilitarii obtinerii cetateniei romane pentru cetatenii Republicii Moldova de origine romana. sursa: ziua.net

2 comentarii:

Ion de la Chiuiesti spunea...

UDMR nu prea mai e in masura sa respinga nimic. Singurul lucru bun ce l-a facut PDL-ul si PSD-ul e ca i-a scos de la guvernare pe dusmanii Romaniei.

Corneliu spunea...

Desteptul asta de Marko Bela, cu tot respectul pentru inteligenta sa dovedita, in mod evident se face ca uita faptul elementar ca romanii din Republica Moldova NU SUNT MINORITARI, ci insisi populatia de baza a tarii.
Faptul acesta dovedeste ipocrizie si rea credinta politica.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”