Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 7 aprilie 2009

Victimele comunistilor lui Tito: Groapa comuna descoperita in Croatia

Zagreb. O groapa comuna a 4.500 de persoane ucise in cel de-al doilea razboi mondial a fost descoperita langa Zagreb. Groapa contine osemintele unor ofiteri germani si ale aliatilor lor croati.

Web-saitul cotidianului Jutarnji List spune ca victimele sunt soldati ai regimului ustaş croat aliat al celui de-al Treilea Reich precum si 500 de ofiteri germani.
Oasele au fost descoperite in sase pesteri din Harmica, in regiunea Zapresic, la 20 de kilometri vest de capitala Croatiei, langa granita cu Slovenia.
Un reprezentant al Comitetului Helsinki pentru drepturile omului filiala Croatia, Ivan Zvonimir Cicak, spune ca, victimele au fost membri ai armatei germane din Divizia 39, care cuprindea trupe croate comandate de germani.
Divizia 39 s-a predat partizanilor loiali lui Josip Broz Tito, in apropierea orasului Rijek, la inceputul anului 1945. Ei apar ca fiind executati iar trupurile au fost aruncate in pesterile din Harmica.
Estimarea numarului cadavrelor se bazeaza pe estimarile martorilor, iar Cicak spune ca alte gropi comune mai pot fi descoperite in regiune.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”