Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 21 aprilie 2009

Voronin isi premiaza tortionarii cu apartamente


Ministrul de Interne de la Chisinau, Gheorghe Papuc, a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca politistii, din subordinea institutiei pe care o conduce, care au participat la reprimarea violenta a protestelor din urma cu doua saptamani, vor fi premiati cu apartamente si cate trei salarii compensatorii.

De aceste cadouri vor beneficia in special luptatorii Regimentului "Scut", drept recompensa pentru anihilarea asa-zisilor provocatori care ar fi instigat multimea la devastarea sediilor Presedintiei si Parlamentului, scrie portalul de stiri online, Jurnal.md. Totodata, se precizeaza ca amnistierea tinerilor care ar fi participat la actiunile de protest este doar "praf in ochii" opiniei publice aruncat de catre presedintele Vladimir Voronin. Aceasta masura nu ar putea fi oricum aplicata din cauza lipsei unui cadru legislativ in care poate fi folosita aceasta "gratiere".
Pentru a fi aprobata o astfel de lege, este nevoie de Parlament, numai ca noul Legislativ nici nu s-a constituit inca. In concluzie, tinerii retinuti ar putea sa mai astepte pana la cateva sap tamani pentru a fi eliberati din centrele de detentie in care sunt inchisi. La Chisinau, mai noteaza publicatia citata, exista voci care afirma ca aceasta asa-numita amnistiere ar fi doar o incercare a lui Voronin "de a se spala pe maini" vizavi de arestarea abuziva a sute de tineri in timpul si dupa manifestatiile de protest din Republica Moldova.  sursa: ziua.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”