Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 13 mai 2009

Basarabia. ŞOCANT: Maxim Canişev – a patra victimă a protestelor din 7 aprilie?


Maxim Canişev este a patra victimă a protestelor din 7 aprilie?

Maxim Canişev, un tânăr de 20 de ani, a fost găsit mort în lacul Ghidighici din suburbia mun. Chişinău la 19 aprilie. Veaceslav Canişev, fratele victimei, a declarat pentru UNIMEDIA că medicii legişti au constatat că decesul lui Maxim a avut loc pe 8 aprilie, acesta fiind găsit cu “coloana vertebrală traumată, unde avea o pată mare de sânge”. Cu toate acestea, poliţia susţine că Maxim singur s-ar fi aruncat în lac.

Iniţial, toată informaţia coincide cu acţiunile de protest din 7 aprilie, dar mai există un detaliu important. Familia lui Maxim Canişev nu a ştiut nimic despre locul aflării acestuia, începând cu 11 martie 2009. Veaceslav Canişev, fratele victimei, a mai precizat pentru UNIMEDIA că “Maxim a mai fost văzut de către cunoscuţi după 11 martie la Telecentru. Învăţa la Universitatea Tehnică din Moldova şi locuia în unul dintre căminele de pe str. Studenţilor.”

Potrivit familiei lui Canişev, poliţia susţine că tânărul singur s-ar fi aruncat în lac. Fratele victimei respinge versiunea poliţiei: “Nu prea era el implicat cu politica. Dar, în cazul acesta, credem că fie a fost omorât de către necunoscuţi, fie că mergea pe undeva pe alături la protestele din 7 aprilie, unde a fost bătut de poliţie, după care aruncat în lacul Ghidighici. Singur nu a putut să se arunce în lac, deoarece Maxim a fost găsit cu coloana vertebrală traumată, unde avea şi o pată mare de sânge”.

UNIMEDIA precizează că analizele medico-legale au durat aproape două săptămâni, iar Maxim Canişev a fost înmormântat abia sâmbătă, 9 mai.

Tânărul este originar din s. Hristoforovca. Pentru moment, familia acestuia locuieşte în or. Ungheni. sursa: unimedia.md

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”