Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 27 mai 2009

Eduardo, PREZENT!


Pe 25 Iulie 1995, Eduardo Francisco García Gelber, membru al Garzii Civile Spaniole, a fost asasinat in Barcelona de un grup de SHARP. Crima a avut loc la 20 de metri de localul unui colectiv antifascist subventionat de Stat. Pana in prezent nu a fost nimeni condamnat, iar Garda Civila a incercat sa ascunda faptul ca Eduardo era National-Socialist. In ciuda eforturilor depuse de prietenii si camarazii lui Eduardo de-a demonstra ca autorii au fost anti-fascisti, presa si Miscarea impotriva Intolerantei au trecut acest asasinat in dreptul crimelor comise de extrema-dreapta.

Imi amintesc ca in ziua de 25 Iulie am fost sunat de un prieten din Malaga. Nu eram acasa si i-a spus mamei mele ca ma va suna maine. In 1995 mobilele nu existau pentru mine iar daca nu erai in casa era greu sa fii localizat. Nu am dat mare importanta acestui telefon pentru ca imi imaginam ca era vorba despre o petrecere-reuniune pregatita de cativa camarazi pentru saptamana viitoare in Torremolinos. Mi-am spus in gand "o sa ma sune maine din nou". Si asa s-a si intamplat. M-a sunat a doua zi. Nu-mi venea sa cred ce imi povestea.

Stirea o vazusem cu o zi inainte la televizor impreuna cu parintii mei care nu au ezitat sa ma certe. "Prietenii tai skins au omorat din nou un baiat" mi-a spus cu dispret tatal meu. Presa deja isi facea treaba, iar asasinatul lui Eduardo se vindea ca o noua actiune violenta a extremei drepte spaniole. In acel moment nu am crezut ca victima era chiar Eduardo, eram mai degraba atent sa nu ma cert cu tatal meu.

Am iesit din casa oprindu-ma la barul obisnuit pentru a ineca in bere senzatia de neputinta si dorinta imensa de a strivi un antifa din orasul meu pe care ii faceam vinovati directi de asasinatul lui Eduardo.
Dupa cateva zile eram in Malaga, Torremolinos, in scara blocului unde traia Eduardo. Erau cativa camarazi acolo, dar el nu mai era. Pe 25 Iulie 1995 a plecat dintre noi.

Acest blog este dedicat memoriei lui. Acest blog pretinde a dezvalui pentru cei ce sunt interesati, asasinatul neclarificat al unui tanar patriot. Un asasinat comis de niste lasi antifascisti, in grup si pe la spate. O actiune de acelasi calibru l-a ridicat pe Carlos Javier Palomino pe altarele antifascismului. Diferenta? Pe Eduardo Francisco García Gelber l-au atacat pe la spate, neputand sa se apere.
Obiectivul blogului este ca acest caz sa nu fie dat uitarii asa cum vor unii.
Acest blog atrage atentia asupra nerusinarii de care dau dovada cei din Miscarea Impotriva Intolerantei, punand asasinatul lui Eduardo García in dreptul crimelor comise de "skinheads neonazisti".
Eduardo, prieten si camarad, noi nu uitam si nu ii vom ierta pe asasinii tai.
Sursa: http://justiciaeduardogarcia.blogspot.com/
(Un material de arian18)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”