Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 9 iunie 2009

Euro-alegerile: apatie si castiguri pentru dreapta, eurosceptici si nationalisti

In Romania, PRM a luat acelasi numar de mandate ca si UDMR - cate trei.

Roade pentru eurosceptici si nationalisti

Una peste alta, pentru eurosceptici si nationalisti, ziua de ieri a fost una buna: primii si-au intarit pozitiile in PE, gratie mai ales importantului succes din Marea Britanie, iar ceilalti vor fi reprezentati la Bruxelles si Strasbourg de figuri noi.

In Marea Britanie, Austria, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, Finlanda, Italia, Olanda, Danemarca si Romania, nationalistii au obtinut scoruri bune, unele partide castigand in premiera locuri in PE.

Marea Britanie: Partidul Independentei (UKIP, eurosceptici) a obtinut 17,5% ceea ce inseamna 12 mandate in Parlamentul European.
In ciuda anti-campaniei de permanenta denigrare, nationalistii din Partidul National Britanic BNP au luat 6,5% si vor avea doi europarlamentari, unul dintre ei fiind liderul Nick Griffin.
Ambele partide cer deschis iesirea tarii lor din Uniune.

Olanda: Partidul Poporului Libertatii (nationalist, anti-imigratie, condus de Geert Wilders, autorul filmului anti-Islam “Fitna”) a primit 17% din voturi, adica 4 mandate in PE, clasandu-se pe locul doi in alegerile din aceasta tara.

Italia: Liga Nordului (dreapta anti-migrationista si federalista) a primit 8 mandate, dublu fata de legislatura anterioara.

Polonia: Lege si Justitie (conservatori, nationalisti moderati, ai carui euro-parlamentari constituie “miezul” grupului Europa Natiunilor) - 29,5% si 16 mandate.
Aici insa alte doua partide nationaliste, Liga Familiilor Poloneze si partidul Autoapararea, nu vor mai avea reprezentanti in PE>

Belgia: Interesul Flamand (nationalisti flamanzi, separatisti) a castigat doua locuri.
Lijst Dedecker, o formatiune populista de dreapta de tipul PRM-ului romanesc, a castigat un mandat.

Finlanda: Adevaratii Finlandezi (nationalisti, anti-imigratie si eurosceptici) – 14% si doua locuri.

Franta: Frontul National (nationalist, anti-imigratie) al lui J.M. Le Pen a primit 3 mandate dupa ce a castigat simpatiile a 6,5% dintre alegatori. Rezultatul este insa mai slab ca in 2004.
De asemenea, Miscarea pentru Franta a lui Philippe de Viliers, care a candidat sub umbrela partidului pan-european Libertas, a obtinut un mandat.

Danemarca: Partidul Poporului Danez (nationalisti) – 14,5% si doua locuri; “Folk B” – Miscarea Impotriva UE a primit 6,9%, ceea ce le aduce un mandat.

Estonia: Pro Patria – partid patriotic moderat – 1 loc.

Irlanda: Nationalistii Sinn Feinn* sunt creditati cu 12% din voturi si primesc un mandat.
De remarcat ca guvernul premierului Brian Cowen, favorabil reluarii referendumului pentru aprobarea Tratatului de la Lisabona, a pierdut net in fata formatiunii de opozitie Fine Gael.

Spania: Coalitia pentru Europa (alianta de partide nationaliste si regionaliste) a primit 5,12% si doua mandate.

Slovacia: Partidul National Slovac (nationalisti radicali) – 1 mandat.

Austria: Partidul Libertatii (nationalisti, anti-imigratie, fondat de Jorg Haider) – 13,1% si doua mandate.

Ungaria: Partidul Jobbik (nationalist, a carui aripa militanta este deja celebra “Garda Maghiara”) – 14,8% si trei mandate.

Grecia: Adunarea Populara Ortodoxa (nationalist) – 7,2% si doua mandate.

Malta: Partidul Nationalist – 42% si doua mandate.

Bulgaria: Adunarea Nationala Ataka - 11,4% si doua mandate, cu unul mai putin fata de acum 5 ani.

Romania: Partidul Romania Mare – 8,9% si trei locuri, pentru liderul Corneliu Vadim Tudor, George Becali si Ciprian Claudiu Tanasescu, fata de nici unul la alegerile anterioare. sursa: ro.altermedia.info
__________________
Sinn Feinn sunt de fapt un partid de orientare marxista , pro-imigratie, dar anti-britanic.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”