Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 24 iunie 2009

Fabrica de bratari dacice

Autoritatile romane au recuperat cea de-a douasprezecea bratara dacica, ce va fi adusa, astazi, din Germania in Romania.

Anchetatorii au precizat ca bratara, care a fost descoperita la un cetatean din SUA, provine de la persoanele care au fost trimise in judecata in 2005.

"Au fost identificate si alte bratari, numarul acestora fiind mult mai mare decat ne asteptam", au mentionat sursele citate, care au adaugat ca numarul total al bratarilor instrainate se ridica la peste 20.

Potrivit unor surse guvernamentale, expertiza acestei bratari a fost realizata in Germania de specialisti din cadrul Ministerului Culturii, iar proprietarul bratarii urmeaza sa primeasca de la autoritatile romane 68.994 de euro, arata Mediafax.

Exista deja 11 bratari recuperate, aflate la Muzeul National de Istorie a Romaniei. Autoritatile declarau, in martie, ca o a 12-a bratara dacica din aur ar putea fi adusa in Romania. La momentul respectiv, bratara se afla deja in Germania si se cautau fondurile pentru recuperarea ei. sursa: ziua.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”