Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 23 iunie 2009

Jobbik ii satisface pe maghiari

Peste jumatate din populatia Ungariei, respectiv 59%, este multumita de re­zultatul alegerilor europarlamentare din 7 iunie.

In proportie de 46%, electoratul ungar saluta performanta inregistrata de partidul nationalist de extrema dreapta, Jobbik, releva un sondaj difuzat de publicatia electronica portfolio.hu, citata de Mediafax.

Dintre electorii maghiari chestionati, 46% apreciaza ca performanta formatiunii Jobbik, de a obtine trei locuri in Parlamentul European este un lucru pozitiv pentru Ungaria, in timp ce, pentru 38%, cele aproape 430.000 de voturi acordate unui partid de extrema dreapta nu sunt de bun augur.

Majoritatea alegatorilor formatiunii Fidesz (56 %) considera rezultatul surpriza inregistrat de Jobbik drept o evolutie pozitiva.
Totusi, 72% dintre res pon denti nu au putut sa denumeasca nici macar o singura tema cu care Jobbik si-a atras alegatorii in timpul campaniei electorale. Cei care si-au amintit, cat de cat, cum au fost cuceriti, au explicat ca, in campanie, formatiunea a promis apararea intereselor fermierilor unguri si ca se va ocupa de "problema tiganilor". sursa: ziua.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”