Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 18 iunie 2009

Magistrati si revolutionari securisti


Colegiul CNSAS a trimis in instanta dosarele a 29 de magistrati in functie identificati ca fosti colaboratori sau lucratori ai Securitatii si a 94 de persoane detinatoare a ti tlu lui de revolutionar, se ara ta in Raportul de ac ti vita te al institutiei pe 2008.

"Legea CNSAS a fost schimbata, dar ne confruntam cu mari probleme cand vine vorba despre procesele pe care le avem cu magistratii. Nu este normal ca ei sa nu fie suspendati pe perioada procesului. Ajungem la situatii hilare cand un judecator este parte la proces, iar peste o ora isi imbraca roba si devine judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Nu este un oarecare, poate influenta decizia chiar in cazul sau. Ar trebui sa se schimbe si legea magistratilor", ne-au declarat surse din cadrul Colegiului. Printre cei 29 de magistrati trimisi in fata instantei pentru a se dovedi colaborarea cu fostele structuri represive comuniste se numara: Ciubotariu Petre - judecator la Curtea de Apel Iasi, Cosma Marius Daniel - judecator la Curtea de Apel Brasov, Drexler Mihaela - procuror detasat la CSM, Haiduc Ioan - procuror la Parchetul Timis, Ionescu Ion - judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie si Learciu Stere - judecator la Curtea de Apel Bucuresti. Desi este pe lista magistratilor cu bube, ultimul judeca procesul dintre CNSAS si fostul ministru al Justitiei Rodica Stanoiu. Alaturi de Raportul de activitate pe 2008, Colegiul a lansat ieri patru noi volume referitoare la perioada comunista: "Caietelele CNSAS - volumul 2", "Arhivele Securitatii - volumul 4", "Ion Mihai Pacepa in dosarele Securitatii 1978 - 1980" si "Organizatia de rezistenta condusa de maiorul Nicolae Dabija 1948-1949". sursa: ziua.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”