Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 25 iunie 2009

Marea tiganiada

Ne-am obisnuit deja cu "romanii" care nu sunt bineveniti prin Europa, "romani" mai tuciurii, ce-i drept. Pe aeroportul din Timisoara vin in draci transporturi cu tigani, reintorsi in patria-"mama", transporturi platite de statele care ii resping, in special Franta, si transportatii mai primesc si cate o suma de bani, sa poata suporta mai bine nemernicia romanilor care ii discrimineaza la tot pasul (ei chiar au impresia ca, dupa ce primesc banii, tiganii nu vor reveni de unde au fost expulzati...).
Tineri "rasisti" irlandezi sunt acum in vizorul opiniei publice europene: acestia ataca "romani" (vreo diferenta de rasa intre romani si irlandezi?!) in Belfast, iar scumpii de ei, saracii, acum sunt nevoiti sa se intoarca pe plaiurile mioritice, de unde au fugit de discriminare si munca, in cautarea unor tari mai miloase fata de cersetori. Bineinteles, contribuabilii irlandezi vor suporta costurile.

Articol din Jurnalul National:

Terorizaţi de atacurile grupărilor rasiste, 100 de ţigani români au decis să se întoarcă în România. În urmă cu aproximativ o săptămână, locuinţele acestora, situate în sudul Belfastului, au fost devastate, în urma mai multor atacuri. Tinerii extremişti au spart geamurile, au lovit uşile caselor şi au scandat sloganuri rasiste.

Cele 100 de persoane s-au hotărât să se întoarcă în România, a anunţat Margaret Ritchie, ministrul irlandez al dezvoltării sociale, citat de BBC News.

Ritchie a precizat că 25 de români au plecat deja spre casă, în timp ce alte 75 de persoane le vor urma exemplul. Numai 14 dintre românii vizaţi de atacuri au decis să rămână în Belfast. Chletuielile cu transportul vor fi suportate de autorităţile irlandeze.

Între timp, un al treilea atacator a fost prins de autorităţile din Belfast. Tânărul reţinut de autorităţi are 21 de ani.

În plus, biserica în care au fost adăpostite 20 de familii de ţigani atacate a fost vandalizată, în noapte de luni spre marţi. Pastorul Malcolm Morgan a povestit că a găsit geamurile biserici sparte.

Circa 100 de ţigani români au fost adăpostiţi, săptămâna trecută, în această biserică, după ce casele lor au fost vandalizate.

1 comentarii:

Anonim spunea...

In Patria-Mama....in INDIA,acolo sa-i trimita pe boratii astia,rasa infecta si spurcata ce sunt.Pana cand mai vor sa paraziteze pe teritoriile noastre? Astia chiar vor sa repetam ISTORIA,sa-i scoatem cu forta din Europa! Avem nevoie de un Om care sa ajunga pe scena politica,sa trecem la treaba,impreuna cu ceilalti europeni vom reusii. Afara cu ciorile astea, si cat mai urgent....dezcetatenia lor!88

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”