Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 21 iunie 2009

Un grup de catalani secesionisti au boicotat meciul Spania-Africa de Sud

Un grup de catalani care militeaza pentru independenta s-au opus transmiterii meciului de fotbal castigat de Spania cu 2-0 in fata Africii de Sud din cadrul Cupei Confederatiilor, si au incendiat ecranul instalat intr-o piata din Terrassa, a informat organizatorul transmisiei, canalul de televiziune Telecinco.


Cu prilejul acestei intalniri a fost instalat un ecran gigant in Terrassa, localitate aflata in apropierea Barcelonei si locul unde s-a nascut mijlocasul echipei nationale a Spaniei Xavi Hernández, pentru ca vecinii fotbalistului sa vizioneze in strada meciul impotriva anfitrionilor acestui turneu.

Putin inaintea inceperii meciului, mai multe persoane au lansat sloganuri in care cereau independeta Cataluniei si au fluturat steaguri catalane, dupa cum se poate vedea in imaginile filmate si publicate de Telecinco pe pagina web a televiziunii. Cateva momente mai tarziu au provocat un incendiu sub ecranul unde urma sa fie transmis meciul.

Piata a fost evacuata iar Telecinco a fost nevoita sa demonteze ecranul si sa renunte la transmisie, se arata in comunicatul postat pe pagina web propie.

Politia locala
(Mossos d'Esquadra) a precizat ca nu au fost raniti si nu au facut arestari.

Sursa: 20Minutos

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”