Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 20 iulie 2009

MAE israelian se implica in mecanismul justiţiei române să obţină eliberarea cetăţenilor reţinuţi în România în cazul traficului cu ovocite

Ambasada israeliană din România este în contact cu autorităţile judiciare şi forţele de ordine din Bucureşti în încercarea de a găsi o soluţie după ce aproape 30 de cetăţeni israelieni au fost reţinuţi la clinica de fertilizare Sabyc, suspectată de trafic cu ovule.

Purtătorul de cuvânt al MAE israelian, Yossi Levy, a confirmat că 30 de israelieni au fost reţinuţi în Bucureşti. Lilly Ben Harush, consulul general israelian la Bucureşti, a fost informată despre detaliile cazului duminică noaptea şi ţine legătura cu autorităţile locale.

Oficialul Ministerului israelian de Externe a declarat că persoanele reţinute veniseră la Bucureşti pentru tratament medical. Potrivit Ynet, majoritatea persoanelor au fost interogate şi eliberate după câteva ore în schimbul unor garanţii financiare. Printre ele se află şi femei israeliene suspectate că au venit la Bucureşti pentru a-şi vinde ovulele.

Israelul a angajat avocaţi care lucrează la caz pentru a obţine eliberarea tuturor cetăţenilor israelieni, potrivit NewsIn.

Procurorii DIICOT au declarat că le vor audia, în zilele următoare, pe toate donatoarele din cazul scandalului de la clinica Sabyc, cele câteva sute de persoane urmând să fie cercetate.

Procurorii i-au reţinut pentru 24 de ore pe patronul clinicii, Hary Miron, pe fiul acestuia, Yair Miron, medic rezident la clinica Sabyc, şi pe Cecilia Borzea, persoana care se ocupa de relaţii cu clienţii, spun aceiaşi procurori. Anchetatorii mai afirmă că cele trei persoane, care sunt "capii" reţelei, vor fi duse la Tribunalul Bucureşti pentru mandat de arestare preventivă. Cei trei sunt cercetaţi pentru constituire de grup infracţional şi pentru trafic de ovule.

De asemenea, alte două persoane, doi medici israelieni, Natan Levit, care este şi profesor universitar în ţara sa, şi Zeskind Genia, au primit interdicţie de a părăsi România.

Alte zeci de persoane sunt cercetate în stare de libertate, spun procurorii DIICOT.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, cazul a fost monitorizat timp de trei luni de ofiţerii DGIPI.

Clinica Sabyc se află sub pază, urmând să fie ridicate probe medicale pentru a fi trimise la analize.

În clinică au fost găsiţi aproximativ 200.000 de euro, pe care procurorii urmează să îi confişte. De asemenea, procurorii DIICOT au ridicat două maşini de lux, un Mercedes şi un Lamborghini, aparţinând patronului clinicii şi fiului său.

28 de persoane, între care şi cetăţeni străini, au fost duse cu mandat pentru audieri, duminică, la sediul DIICOT, în scandalul legat de traficul cu ovule de la clinica Sabyc, fiind reţinute trei persoane.

În urma celor patru descinderi, care au avut loc duminică în Bucureşti şi Ilfov, au fost ridicate documente şi calculatoarele policlinicii. Sursa: NewsIn via
realitatea.net

4 comentarii:

NS_Local spunea...

Tare faza ca evreicele pretindeau ca donatoarele de ovule sa aibe un IQ ridicat samd. Ori ele erau niste tiganci din cea mai de jos categorie. :)) Tare.
Forumistul Corneliu, asteptam la modul serios opinia ta despre aceasta conspiratie nazista impotriva unor bieti medici evrei dispusi sa faca fericiti parintii sterpi. Mercedes, Lamborghini, 200.000 de euro? Dr. Mengel le-a pus acolo pe toate!!!
=))

das spunea...

LOL,prea tare NS_Local! Hai Corneliu,ai intocmit raportul?

Benito spunea...

Ma amuza faptul ca presa a inceput sa numeasca clinica Sabyc - "Clinica Auschwitz" :))

Corneliu spunea...

Ei, baietiSS, n-am ce face daca mintea voastra judeca atat de simplist.
Din partea mea sa-si primeasca pedeapsa meritata, daca justitia o va stabili. Fara reducere.
Au vrut sa evite incalcarea legii in Israel incalcand legea in Romania. Au cazut din lac in putz...
Cat despre tehnica folosita, ea este pusa la punct si utilizata pe larg in lume, dar dpdv. legal nu e reglementata peste tot la fel.
Bineinteles ca stiti sa speculati situatia, ca niste NS devotati scopului final.
DAS, de ce raport vorbeai?

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”