Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 10 iulie 2009

Nick Griffin: Tiganii din Romania sunt un pericol pentru Marea Britanie

Nick Griffin (foto), liderul Partidului National Britanic, ales europarlamentar, a spus ca tiganii veniti din Romania pun in pericol securitatea Marii Britanii.

Limbajul acestui ales britanic arata ce efecte poate sa aiba confuzia intre termenii “rom” si “roman”: “Sunt doua feluri de romi in Marea Britanie. Sunt romanii stabiliti aici de multa vreme, care se afla aici de generatii si care, atunci cand se duc si cand pleaca dintr-o zona, ea este impecabila, nici nu-ti dai seama ca au fost acolo. Nu avem nicio problema cu acest lucru. Pe de alta parte, sunt cei care circula - majoritatea veniti din Irlanda – cersetorii si hotii de buzunare, tigani din Londra. In timp ce elita liberala spune ca nu este corect sa vorbim astfel, eu as zice ca ei inregistreaza un nivel foarte ridicat de infractionalitate”.

Acelasi Griffin afirma ieri ca “islamul este un cancer, iar in Europa nu este loc pentru el. Islamul trebuie extirpat din Europa prin chimioterapie. Valorile occidentale, libera exprimare, democratia si drepturile femeilor sunt incompatibile cu islamul, care este un cancer ce macina libertatile si democratia noastra. Trebuie sa se faca ceva”. El crede ca UE trebuie sa-si fortifice frontierele, altfel va fi distrusa.

In Irlanda de Nord, lucrurile nu s-au calmat dupa ce au fost fugariti cei peste 120 de tigani din Romania. Ulster Defence Association a trimis o scrisoare Centrului islamic din Belfast, Asociatiei Polonezilor si Centrului Comunitatii Indiene: “Nicio simpatie pentru straini! Plecati din tara Reginei noastre inainte de Noaptea rugurilor aprinse, 11 iulie, si Ziua Paradei, 12 iulie. Altfel, casa voastra va fi aruncata in aer. Pastrati Irlanda de Nord alba! Irlanda de Nord este numai pentru britanici!”. BBC relateaza despre viata grea a tiganilor din satul Batar din nord-vestul Romaniei, care tocmai s-au intors din Irlanda de Nord. “L’Express” scrie despre “o romanca, bruneta si corpolenta, arestata” la Paris pentru ca a abandonat doi copii mici. Analizele au aratat ca ambii copii nu-i apartineau femeii, fusesera rapiti. Tot la Paris, a avut loc recent o scena de cosmar pentru politistii francezi, care voiau sa aresteze un tigan. O femeie a smuls un copil din bratele unui alt tigan, l-a apucat de un picior, l-a invartit deasupra capului si a inceput sa-l pocneasca pe un ofiter. Ca sa impresioneze, femeia a vrut sa-si bata apoi copilul cu capul de trotuar. Mai multe tiganci si-au scos tatele si au inceput sa-i improaste cu lapte in ochi pe politistii ingroziti. Intre timp, un alt tigan si-a taiat burta pe o portiune de 20 de centimetri. Dupa aceasta ambuscada, opt politisti francezi au ajuns in spital. Presa a scris ca femeia care l-a lovit pe ofiter cu copilul in cap era “romanca”, dar romanii nu au o asemenea traditie. Ion Budai Deleanu descrie asemenea scene specifice tiganilor in finalul epopeii “Tiganiada”. sursa: gardianul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”