Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 22 iulie 2009

Timişoara: Maioneză şi ketchup peste memoria Revoluţiei. Expoziţia martirilor a fost înlocuită cu o shaormerie

Shaormele au luat locul revoluţionarilor în clădirea din centrul oraşului care a aparţinut luptătorilor din 1989. Revoluţionarii timişoreni au primit spaţiu într-o clădire care stă să cadă pe ei, în Piaţa Traian.

Fostul sediu al ALTAR din centrul Timioarei este acum o shaormerie
Revoluţionarii au fost evacuaţi dintr-o clădire din centrul Timişoarei, din Piaţa Libertăţii, unde s-a inaugurat recent un fast-food. Astfel, locul zecilor de fotografii din timpul Revoluţiei aflate în geamul clădirii a fost luat de vânzătorii care oferă sandwich-uri, shaorme şi kebabi, la fast-food-ul Pinguin. Magazinul a primit toate avizele şi autorizaţiile de la Primăria Timişoara şi funcţionează în clădirea de patrimoniu.
„Am vrut să cumpărăm clădirea. Însă am fost evacuaţi de un palestinian, care a revendicat imobilul în instanţă şi a câştigat imobilul definitiv şi irevocabil. Se pare că el l-a vândut unui italian, din câte ştiu eu, care l-a închiriat pentru activităţi comerciale. Acum se vând cârnaţi unde noi comemoram eroii”, a spus Virgil Hosu, preşedintele Asociaţiei Luptătorilor din Timiş Arestaţi în Revoluţie.

Criză de sedii pentru revoluţionari
Revoluţionarii şi-au luat pozele alb-negru şi cărţile despre Revoluţie, scoase în tiraj mic, şi au cerut Primăriei Timişoara un alt spaţiu. Au primit două încăperi într-o clădire din Piaţa Traian care stă să cadă pe ei. „Dacă nu ne-au omorât la Revoluţie, poate cade clădirea pe noi. Când ne-am mutat nu aveam nimic. Am tras curent şi am construit grup sanitar. Am reparat totul din banii revoluţionarilor”, a mai spus preşedintele luptătorilor din ALTAR, Virgil Hosu. „Nu avem altă locaţie pentru revoluţionari. Ei au primit actualul sediu după evacuarea de pe strada Lucian Blaga”, a spus Flavius Boncea, purtător de cuvânt al Primăriei Timişoara.

Expoziţia martirilor a fost înlocuită cu o shaormerie
Revoluţionarii se judecă acum cu Primăria Timişoara, care nu vrea să le vândă cele două încăperi din noul sediu. „Legea 340/2004 permite partidelor politice şi asociaţilor de revoluţionari să cumpere sediile închiriate, dacă acestea aparţin statului. În Timişoara, toate partidele au cumpărat sedii în centrul oraşului, pe bani mărunţi. Nouă, Primăria Timişoarei refuză să ne dea cele două încăperi”, a mai spus liderul revoluţionarilor.

Memorialul Revoluţiei va fi evacuat
Imobilul în care Ministerul Culturii a investit peste jumătate de milion de euro a fost retrocedat în urma unui litigiu în instanţă. „Muzeul Memorialul Revoluţiei funcţionează aici din 1998. Sunt peste 20.000 de documente şi mii de înregistrări audio şi video”, a declarat Traian Orban, preşedintele Asociaţiei Memorialul Revoluţiei. El susţine că Primăria Timişoara nu a fost interesată să găsească o soluţie pentru ca muzeul să nu îşi închidă porţile. „Puteau să despăgubească în bani proprietarii. Nu au făcut nimic şi nici nu ne-au oferit alternativă”, a mai spus Orban. sursa: adevarul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”