Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 18 iulie 2009

Un adolescent american, inculpat după ce a comis un atentat inspirat din "Fight Club"

Un adolescent new-yorkez a fost inculpat marţi pentru că a comis un atentat împotriva unei cafenele Starbucks din New York la 25 mai, fără a provoca victime, pentru care s-a inspirat de filmul "Fight Club", a anunţat poliţia locală.

Kyle Shaw, în vârstă de 17 ani, a fost arestat pentru atentatul comis cu ajutorul unei bombe artizanale, confecţionată dintr-o sticlă de plastic plină cu praf. Explozia a provocat numai pagube materiale uşoare în cafeneaua situată într-un cartier foarte şic din New York, Upper East Side.

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei locale, Raymond Kelly, tânărul s-a inspirat din celebrul film "Fight Club ", al lui David Fincher, în care actorii principali au fost Brad Pitt şi Edward Norton.

Acţiunea filmului - criticat pentru scenele de o violenţă rară - l-a determinat pe Kyle Shaw să îşi înfiinţeze propriul "Club de luptă" care se reuneşte cu ocazia luptelor în Central Park.

"Similar personajului interpretat de Brad Pitt, Kyle Shaw a declarat că doreşte să includă o « Operaţiune haos» în activitatea propriului său «Fight Club», scopul manevrelor fiind, ca şi în film, de a arunca în aer simbolurile capitalismului american", a explicat miercuri Raymond Kelly.

Potrivit lui Kelly, "în film, o cafenea Starbucks figurează printre ţintele" acestor atacuri. În realitate, este vorba despre ceea ce unul dintre personaje descrie drept "o cafenea în franciză", dar nu a Starbucks.

Ideea filmului "Fight Club" - a cărui acţiune se inspiră din romanul lui Chuck Palahniuk - este de a denunţa alienarea şi pierderea masculinităţii în societatea actuală de consum. sursa: mediafax.ro
sursa:

1 comentarii:

Lupta NS spunea...

stirea mentionez ca am vazut-o intai pe saitul frontpress.ro
apoi am cautat-o pe net. Destul de interesanta. Congratulations, Kyle!

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”