Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 9 august 2009

Evreii cer continuarea anchetei: ''Mazare si-a cerut scuze, dar n-a inteles pentru ce''

Capitalistul rosu Radu Mazare continua sa fie tinta totalitarismului sionist.

Ancheta in cazul primarului Radu Mazare, care a scandalizat o lume intreaga dupa ce a aparut imbracat intr-o uniforma nazista in cadrul unei prezentari de moda, trebuie continuata pentru ca a incalcat legea si pentru ca din scrisoarea lui reiese ca nu a inteles nimic, a declarat, duminica, directorul centrului Wiesenthal din Ierusalim, Efraim Zuroff.


Zuroff a apreciat scuzele lui Mazare drept "inadecvate" si a promis ca centrul Wiesenthal este alaturi de Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului din Romania si ii sustine pe membrii lui in continuarea unei anchete in contextul in care gestul lui Mazare incalca clar Constitutia Romaniei, potrivit Die Juedische.

"In scrisoarea de regret a lui Mazare nu exista niciun semn ca a inteles cu exactitate gravitatea insultei pe care a cauzat-o aparitia lui imbracat in ofiter nazist. In plus, nici macar nu a si-a aratat bunavointa sa lanseze o campanie educationala pe tema crimelor Holocaustului, care ar fi fost oarecum o incercare sa repare ce a facut.

Date fiind conditiile, nu se poate pune problema ca atitudinea lui sa fie trecuta cu vederea si sa nu fie pedepsita in conformitate cu legile romane", a spus, dezamagit, seful "Simon Wiesenthal".

Imediat dupa prezentarea de moda pentru care controversatul primar al Constantei s-a inspirat din "filmul 'Operatiunea Walkiria', unde un ofiter german incearca sa scape tara de un dictator nebun", seful filialei din Israel a Centrului "Simon Wiesenthal" spunea ca acuzatul datoreaza scuze foarte serioase.

"Datoreaza scuze comunitatii evreiesti si rromilor din Romania. De fapt, tuturor victimelor nazistilor. Iar faptul ca si-a luat si fiul cu el si l-a imbracat tot ca pe un nazist este absolut strigator la cer".

Desi Mazare a trimis o scrisoare in care si-a cerut iertare, scuzele nu au fost acceptate: constanteanul nu a inteles nici de ce trebuie sa isi ceara scuze si nici gravitatea faptei lui, punand greseala pe seama neatentiei: "Svastica era prea mica, nu am vazut-o".

Nu cred ca se cuvine sa-i onorezi pe acei oameni intr-un fel sau altul sau sa le aprobi cumva actiunile, sa fii nostalgic dupa Wehrmacht, dupa armata nazista", l-a criticat dur Efraim Zuroff pe Radu Mazare.
(...)
Ce nu stiu insa cei din afara, dar sunt pe cale sa afle este ca in justitia din Romania Mazare nu poate avea probleme.

De ce? Pentru ca desi legea incrimineaza utilizarea simbolurilor fasciste, ele sunt tolerate daca acestea sunt utilizate in interesul artei, exact scopul pentru care a fost organizata parada de moda! sursa: ziare.com

2 comentarii:

Sagittarius spunea...

capitalistul rosu Mazare nu e nici o tinta a sionismului, ci este mana in mana cu ei.
marturii sunt prieteniile sale stranse cu evrei din Constanta cu care imparte afacerile din imobiliare si mass`media, dar si cu evreii din israel cu care tranteste mall`uri si blocuri.
de mentionat este si prietenia cu elan schwartzenberg sau cum mortii lui il cheama, fostu` gagiu a lui mihaela radulescu, alt afacerist pe`aici.

documentare intensa inainte de afirmatii !

Lupta NS spunea...

Tu amintesti aici niste afaceristi (despre care Mazare in apararea sa a pomenit ostentativ el insusi, deci nu ne spui nimic nou), ori noi vorbim despre evreii SIONISTI!!! Cele doua categorii de evrei si interesele lor nu se suprapun intotdeauna.
Atentie mare, graba strica treaba.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”