Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 26 august 2009

La un pas de macel in Satchinez! Revolta impotriva tiganilor, oprita de mascati

Scene ce amintesc de Hadareni, in Timis, noaptea trecuta! Satchinezul sta pe un butoi cu pulbere gata sa explodeze. Azi-noapte s-a aflat la un pas de un razboi in toata puterea cuvantului pentru ca, spun oamenii, s-au saturat ca tiganii sa faca legea in localitatea lor. Zeci de romani au pornit in cautarea unui tigan care batjocorise un copil.

Romanii au luat toate ulitele la picior dornici sa-si faca dreptate. Erau atat de furiosi incat, daca nu interveneau jandarmii si luptatorii de la trupele speciale, se lasa cu varsare de sange. Tiganul, pe urmele caruia plecasera oamenii, s-a dus la un loc de joaca al copiilor din Satchinez unde a pus mana pe un pusti, l-a luat pe sus, l-a bagat intr-un tomberon, a pus capacul, iar apoi s-a urcat pe el si s-a asezat pe pubela. In vazul tuturor, tiganul a stat minute bune, razand de strigatele disperate ale copilului care plangea ca nu mai are aer. Dupa un timp, s-a plictisit si a decis sa schimbe distractia.

S-a dat jos de pe tomberon si a mers acasa de unde s-a intors cu o coasa. Inarmat cu taioasa unealta a inceput sa se plimbe pe strazi amenintand in stanga si-n dreapta.

Revoltati de cele intamplate, aproape 100 de romani s-au adunat ca la un semn si au pornit in cautarea tiganului, dornici sa se razbune si sa-i dea o mama de bataie sora cu moartea. Au mers la casa familiei lui, impreuna cu Politia, iar cand oamenii legii l-au bagat in masina sa-l duca la post, localnicii au sarit si l-au smuls din autoturism. Tiganul a profitat de invalmaseala creata si a rupt-o la fuga. Speriat ca situatia va scapa de sub control si totul va degenera intr-o incaierare, iar romanii s-ar putea razbuna pe familia tanarului, primarul comunei a chemat imediat mascatii si jandarmii.

Oamenii povestesc ca au ajuns la capatul rabdarii. Sunt terorizati de ani de zile de familia de tigani si nu mai suporta nemerniciile tiganilor. Mai multi localnici au fost pradati, talhariti, iar scandalurile se tin lant. Chiar tanarul pe care il cautau pe strazi noaptea trecuta a mai fost ridicat de politisti si dus in fata judecatorilor, dar acestia l-au eliberat de fiecare data. Se intorcea in comuna si continua, sfidator, sa ii ameninte pe vecini si sa le faca zile fripte. Noaptea trecuta, jandarmii si mascatii au reusit sa opreasca la timp un posibil macel. Locuitorii din Satchinez spun ca daca nici de aceasta data tanarul nu va fi pedepsit, ei sunt decisi sa-si faca singuri dreptate. sursa: agenda.ro

1 comentarii:

Anonim spunea...

si eu am fost injunghiata de el,pe tren...sunt boboaca si imi este frica...m-a amenintat si le-am povestit parintiilor mei ce mi s-a intamplat pe tren,pt ca mama a vazut pantalonii cu sange ...doamne ajuta va multumesc mult :) acum putem sufla linistit nu doar eu ci si toata lumea...darr inca nu s-a terminat au mai ramas cativa prieteni de ai lui .:(

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”