Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 29 august 2009

„Momentul gipsy“ al Madonnei. Opinia lui CTP si Ilie Nastase

Mii de fani au huiduit-o pe Madonna, miercuri seară, la concertul pe care l-a susţinut la Bucureşti, atunci când artista a apărat drepturile ţiganilor, îndemnând la iubire şi acceptare. “Noi credem în toleranţă – ţigani, homosexuali, oamenii sunt diferiţi. Toţi trebuie trataţi la fel, nu uitaţi asta”, a mai spus vedeta.

Lecţia antidiscriminare şi îndemnul la iubire a stârnit reacţii printre politicieni, jurnalişti sau sportivi de renume. “Nu era momentul să facă aşa ceva”, apreciază Ilie Năstase.(...)

„E o chestiune de protecţie a consumatorului” , spune Cristian Tudor Popescu. Potrivit jurnalistului, „consumatorul produsului artistico-mediatic livrat de Madonna a plătit să audă şi să vadă un show, nu să asiste la învăţământ politic ca la Ştefan Gheorghiu”.
El propune un exerciţiu de imaginaţie. O situaţie relativ similară, în care un artist român de prestigiu, invitat să susţină un concert în străinătate, s-ar apuca să ţină lecţii americanilor prezenţi la eveniment. „Să zicem că Loredana Groza s-ar duce în America să cânte şi în mijlocul cântării s-ar apuca să le zică americanilor s-o lase mai moale cu forţarea adopţiilor în Europa de Est, întrucât orice copil are dreptul să trăiască în primul rând în ţara în care se naşte. Probabil i s-ar răspunde cu murmure, dacă nu chiar cu huiduieli”, spune Cristian Tudor Popescu. „În ceea ce priveşte ţiganii şi homosexualii, nu are decât să-i iubească la greu madam Madonna, ceea ce nu înseamnă că eu i-aş urî, dar nimeni nu-ţi poate spune pe cine să iubeşti şi pe cine nu”, afirmă editorialistul. sursa: gandul.info

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”