Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 12 septembrie 2009

Un român din cinci ar vrea ca ţiganii să dispară

„Murdari”, „leneşi”, „hoţi”

Dacă este adusă în dezbatere publică (problema ţiganilor - nota Lupta-NS.info), răspunsul este prompt şi radical, ca la concertul Madonnei din Parcul Izavor: un cor de huiduieli.

În urmă cu şapte ani, fraza „Nu sunt de acord ca ţiganii să locuiască în România” era aprobată de 28,3% dintre respondenţi. În 2009, procentul a scăzut la 20,8%. Cu cât situaţia devine mai personală, cu atât gradul de respingere creşte. În 2009, 68,4% dintre cei chestionaţi nu ar vrea ca ţiganii să le facă parte din familie. La întrebarea- dublă - „Cele mai multe femei ţiganci sunt murdare şi au prea mulţi copii?” - procentul celor care au răspuns „da” este de 71,7. Imaginea minoritarului cu igienă precară este însoţită de prezumţia de criminalitate. „Cei mai mulţi ţigani încalcă legile?” a primit un răspuns afirmativ covârşitor: 77,7%. Etichetele cele mai frecvente pe care le primesc ţiganii sunt: „leneşi” şi „hoţi”. sursa: evz.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”