Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 8 octombrie 2009

Bogdan Olteanu, suspectat ca ii va furniza informatii lui Patriciu din BNR

Update! Bogdan Baltazar: BNR a intrat sub influenta politicului. Bogdan Olteanu nu are ce cauta in functia de viceguvernator

Nominalizarea lui Bogdan Olteanu pentru functia de viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a starnit critici dure atat din partea politicienilor, cat si din partea analistilor economici.

Potrivit acestora, numirea in Consiliul de Administratie (CA) al BNR a unor persoane neavizate, sustinute din umbra de anumite grupuri de interese, pune in pericol siguranta nationala prin faptul ca ar putea avea loc scurgeri de informatii vitale catre mediul de afaceri. Specialistii se tem de faptul ca unele informatii-cheie ar putea ajunge pe mana unor “smecheri” cu bani care ar putea face speculatii pe piata valutara.

“In Romania totul a devenit cea mai abjecta politica. Calitatea de membru in CA al BNR este o pozitie de insemnatate care cere competenta. Este un joc politic, este rezultatul unui troc politic anti-PDL, care din pacate priveaza un specialist cum este Lucian Croitoru. Aceasta este politica romaneasca, a ajuns sa infecteze chiar si domenii la care nu ne-am fi asteptat. Este incalificabil ce se intampla. Nu am nimic cu omul Bogdan Olteanu, desi omul Bogdan Olteanu ar fi trebuit sa aiba o anumita decenta in estimarea propriilor capacitati, decenta pe care n-a avut-o”, ne-a declarat Bogdan Baltazar, consultant financiar.
Competentele liberalului Bogdan Olteanu pentru acest post sunt puse la indoiala chiar si de politicieni din tabara social-democrata.
“Din pacate, Bogdan Olteanu nu are competente pentru a face parte din CA al BNR. A fost un vot politic pe care l-am dat si noi (PSD, n.r.). Eu personal am votat impotriva. Trebuie sa ai putina expertiza si experienta in domeniul bancar pentru a face parte din CA sau pentru a detine o functie de conducere in BNR, unde ai in subordine foarte multe directii. Pana la urma este vorba de Banca Nationala, de siguranta nationala, intrucat daca transpira date referitoare la curs pentru anumiti smecheri cu bani din piata, vorbim de siguranta nationala. Bogdan Olteanu are un CV foarte subtire, CV-ul sau are o pagina, pe cand ceilalti candidati la postul de viceguvernator au CV-uri de 30 de pagini”, ne-a explicat social-democratul Vasile Bleotu, membru in Comisia de buget, finante, banci din Camera Deputatilor. Acesta spune ca pot sa apara surprize in functie de cum se voteaza. “Daca se voteaza individual, s-ar putea ca Bogdan Olteanu sa nu treaca, dar daca se voteaza in bloc, va trece”, a mai spus Bleotu.

«Legatura lui Olteanu cu BNR e ca citeste sigla pe bani»
(...)
Bogdan Olteanu este finul lui Calin Popescu Tariceanu
Din cei trei candidati propusi pentru postul de viceguvernator ocupat pana acum de Eugen Dijmarescu, Bogdan Olteanu este singurul care nu are experienta în domeniul bancar sau de banca centrala. Lucian Croitoru este în prezent consilier al guvernatorului BNR si a fost anterior reprezentantul României la FMI, în timp ce Daniel Daianu este economist cu notorietate internationala, fost ministru al finantelor si fost europarlamentar.
Nominalizarea lui Bogdan Olteanu in functia de viceguvernator este rezultatul unui troc politic intre Olteanu si Viorel Hrebenciuc. Initial, PSD impreuna cu PDL au dorit sa fie sustinut Daniel Daianu pentru functia de viceguvernator, insa, dupa ruperea coalitiei, PSD s-a aliat cu PNL, pentru a face front comun impotriva PDL.
Finul lui Calin-Popescu Tariceanu, liberalul Bogdan Olteanu, este licentiat in drept al Universitatii Bucuresti si are un MBA la Institutul Bancar Român & City University, Seatle (2001). A figurat si ca membru în comisiile de privatizare a BCR si CEC, de unde a încasat sume consistente de bani. Olteanu a fost ministru delegat pentru relatia cu Parlamentul si presedinte al Camerei Deputatilor in guvernarea Tariceanu, iar in prezent este vicepresedinte al Camerei Deputatilor si membru in Comisia pentru buget, finante, banci, din aprilie 2009. sursa: gardianul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”