Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 17 octombrie 2009

Capitalism: A Love Story


Capitalism: A Love Story este noul documentar al lui Michael Moore, care dupa ce a explorat dedesubturile sistemului de sanatate american si a dovedit ca americanii sunt departe de a merita sa fie invidiati din acest punct de vedere, acum arunca o privire asupra crizei economice mondiale, a cauzelor ei si a imenselor sume de bani ajunse din buzunarele mici ale contribuabililor in cele mari si nesatioase ale institutiilor financiare private. Este vorba de "cel mai mare jaf din istoria tarii", prezentat in acest documentar in care personajul negativ este reprezentat de bancile mari si fondurile de investitii, care folosesc capitalul investitorilor pentru a-i favoriza pe cei de pe Wall Street, acei "putini si privilegiati", in detrimentul americanilor simpli, de pe "Main Street" - strada principala a oamenilor de rand.

Capitalism: A Love Story arunca o privire asupra relatiei dntre banci, politicieni si Departamentul Trezoreriei din SUA si incurajarea americanilor de rand care s-au imprumutat dincolo de capacitatea lor de plata, pentru a achizitiona locuinte si bunuri, si au creat premisele crizei financiare care a dus la somaj si la pierderea acestor locuinte si bunuri.

* Titlu: Capitalism: A Love Story - Capitalism: o poveste de dragoste
* Data lansare (SUA): 02 Octombrie 2009
* Data lansare (Romania): 20 Noiembrie 2009

2 comentarii:

Anonim spunea...

Daca il ridica in slavi pe Castro si Chavez ce credibilitate credeti ca are acest clown?
Nu v-ati saturat de comunism? Ori sunteti prea tineri ca sa intelegeti cum a fost? Asta e ce doreste el Americii iar in contextul actual de aici(USA) pericolul de a se ajunge la asa ceva e foarte mare.Jurnalistii trebui sa verifice sursele si sa aiba discernamant,sistemul american medical nu e perfect dar e inca mai bun ca oriunde,pana si imigrantii ilegali sunt tratati in spitale la urgenta pe banii nostri ai celor care platim asigurari medicale. Finantati de Soros si altii ca el acesti propagandisti de speta neototalitara promoveaza un nou tip de dictatura mondiala mai rea decat orice a fost in trecut in istoria lumii.
Viitorul e al vostru al celor tineri, aveti grija: Somnul ratiunii naste monstri!

Salutari din viitorul USSA!

Lupta NS spunea...

Anonimule (urasc sa ma adresez in felul asta. Poate data viitoare alegi un Ion, Jack sau John),
Nu preferam in niciun caz comuismul. De ce crezi ca poti alege numai intre capitalism si... comunism?
Ce ai zice de un national-socialism? ;)
In Europa exista asistenta medicala mult mai buna decat in America (daca tot te-ai referit la asta). Incearca Germania, Scandinavia...
Nu suntem de acord cu alternativa lui Moore ci doar cu critica la adresa unui sistem infect: capitalismul. Solutia, insa, asa cum am spus, noi o vedem a fi national-socialismul. Singura solutie!

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”