Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 6 noiembrie 2009

Comoara de argint intr-un mormant tracic

In localitatea Nova Zagora, o echipa de arheologi bulgari a descoperit un mormant care a apartinut unui aristocrat trac. Surpriza cercetatorilor nu s-a oprit aici; mormantul continea o importanta cantitate de obiecte din argint.

Echipa condusa de arheologul Veselin Ignatov a deshumat un mormant stravechi care avea o suprafata de 12 metri patrati, datand de la sfarsitulsecolului intai, era noastra.

Mormantul capeteniei trace contine o serie de artefacte deosebit de interesante, lucrate din argint. Piesele au fost plasate in imediata apropiere a decedatului spre a-i servi acestuia in viata viitoare. Printre obiectele identificate se numara doua cupe din argint impodobite cu reprezentari ale zeului Eros.

Arheologii au mai descoperit resturile unui car si fragmente dintr-un scut. Expeditia arheologica, intitulata Karanovo 2009-2010, este de abia la inceput, arheologii bulgari declarand ca se asteapta sa descopere mai multe morminte tracice, in special dupa trecerea acestei ierni. sursa: descopera.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”