Un elev britanic din 20 este de părere că Adolf Hitler a fost un antrenor al echipei germane de fotbal şi unul din şase crede că Auschwitz este un parc tematic al celui de-al Doilea Război Mondial, potrivit unui sondaj publicat joi şi citat de cotidianul The Daily Express.
Simbolul Zilei Comemorării ar fi reprezentat, pentru 12 la sută dintre elevii chestionaţi, nu de macul roşu, ci de arcadele aurii de la McDonald's, iar 40 la sută din totalul elevilor nu ştiu că aceasta se sărbătoreşte pe 11 noiembrie.
Un sfert dintre copii au afirmat că o bombă nucleară a fost lansată deasupra oraşului Pearl Harbor, iar unul din 20 a apreciat că Holocaustul a fost festivitatea de la finalul războiului. Unul din 12 respondenţi crede că termenul de Blitz desemnează o imensă operaţiune de curăţare după cel de-al Doilea Război Mondial.
Potrivit cotidianului Daily Mail, care citează de asemenea sondajul, doar jumătate dintre copiii chestionaţi ştiau că Ziua D reprezenta ziua debarcării în Normandia, un sfert crezând că este vorba despre o sărbătoare britanică - "Dooms Day".
Studiul a fost realizat de organizaţia caritabilă pentru veterani Erskin, pe un eşantion de 2.000 de copii, cu vârste cuprinse între nouă şi 15 ani, şi a cuprins întrebări despre ambele războaie mondiale.
"Unele dintre răspunsurile din cadrul acestui sondaj ne-au şocat şi ne-au arătat că Erskin, printre alţii, are un rol de jucat, nu doar în măsurile luate în favoarea veteranilor, ci şi în ceea ce priveşte educarea societăţii în ansamblu", a declarat directorul executiv al Erskin, maiorul Jim Panton, citat de Daily Mail. sursa: mediafax.ro
Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”