Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 15 noiembrie 2009

Incendiu la mormântul poetului Grigore Vieru, în Chişinău

Un incendiu s-a declanşat vineri seara la mormântul poetului Grigore Vieru, după ce mai multe persoane au aprins lumânări în memoria acestuia, relatează PRO TV Chişinău, adăugând că poliţia investighează cazul pentru a stabili dacă acesta a fost declanşat intenţionat sau a fost un accident.

Angajaţii cimitirului au declarat că mormântul a ars după ce mai multe persoane, care au participat la parstasul fondatului Mişcării de Eliberare Naţională, Gheorghe Ghimpu, au aprins lumânări şi la mormântul poetului.

"Au fost mulţi vizitatori şi au pus lumânări chiar la mijlocul mormântului şi seara, la 20.00, a apărut o flacără cât copacii. Acolo erau coroane sintentice şi au ars toate", a declarat directorul adjunct al administraţiei cimitirului, Iurie Luca.

Sâmbătă, angajaţii cimitirului au reamenajat locul în aproape jumătate de oră, au schimbat crucea, iar bordura a fost văruită.

Poliţia investighează cazul pentru a stabili dacă acesta a fost un simplu accident sau o incendiere intenţionată. "Am cerut Comisariatului de poliţie să investigheze cazul pentru a exclude orice ipoteză şi pentru a şti exact ce s-a întâmplat", a declarat primarul capitalei, Dorin Chirtoacă.

Fiul poetului, Călin Vieru, exclude varianta unei incendieri intenţionate. "Nu o dată am fost martor la procesul de ardere a unei lumânări şi am văzut că poate cauza un incendiu", a declarat el. sursa: mediafax.ro

1 comentarii:

Goran spunea...

Da...destul de ciudat.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”