Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 25 noiembrie 2009

Mai multe documente secrete dezvaluie farsa incalzirii globale

Sute de e-mailuri si mii de documente secrete furate de pe serverul unei universitati din Anglia si postate apoi pe Internet arata ca incalzirea globala este o conspiratie, noteaza, marti, ProTV.

In documente se regasesc conversatii ale cercetatorilor privind posibile metode de manipulare, prin care sa convinga opinia publica de faptul ca aceste schimbari climatice sunt mai grave decat arata in realitate.
Intr-un schimb de e-mailuri, unul dintre oamenii de stiinta mentioneaza folosirea unui ''truc'' statistic la realizarea unui tabel ce demonstra accelerarea procesului de incalzire a planetei. In alt mesaj, un cercetator ii numeste pe sceptici "idioti''.

In plus, intr-unul din e-mailurile care au iesit la iveala sunt dezbatute dovezi legate de faptul ca temperatura medie a Pamantului nu a mai crescut din 1960 incoace si modalitatile prin care pot fi ascunse aceste date. In schimb, potrivit Associated Press, un alt document arata ca temperatura ar putea creste cu 6 grade pana in 2100, indiferent ce masuri s-ar lua.

Reprezentantii Universitatii East Anglia au confirmat furtul documentelor insa nu au putut da insa asigurari ca absolut toate datele care circula pe Internet sunt autentice. Mai multi cercetatori contactati de New York Times au declarat ca sunt, intr-adevar, autorii mesajelor electronice. sursa: ziua.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”