Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 10 noiembrie 2009

Mihail Leontiev: Salvarea R. Moldova e întoarcerea la România

R. Moldova este un stat eşuat, cu o naţiune în proces de dezintegrare”, afirmă cunoscutul jurnalist rus Mihail Leontev într-un interviu acordat publicaţiei electronice KM.RU.

Mihail Leontev consideră că naţionaliştii moldoveni nu sunt cu mult mai răi pentru Rusia, decât Voronin, ba chiar, posibil, sunt mai buni. Ei pot fi înţeleşi, ei sunt inteligibili şi nu pot, dar nici nu încearcă, să profite de politica rusească internă.

Referindu-se la problema transnistreană, Leontiev spune că Rusia e pregătită să ”trădeze” Transnistria, dacă nu ar exista problema cu ”domnii români”. Leontiev e de acord cu cei care consideră, în Rusia, că, în principiu, R. Moldova, Basarabia este parte a imperiului, că multă lume în R. Moldova se orientează în altă direcţie, decât românii.

Însă în realitate, scrie Leontiev, majoritatea populaţiei active a plecat demult la muncă peste hotare. Nu este vorba doar despre muncitorii necalificaţi, care lucrează, în primul rând, în Rusia. E vorba şi despre o mare parte din specialişti – ingineri, medici ş.a., care muncesc în Europa. R. Moldova este un stat eşuat, o naţiune în descompunere, afirmă Leontiev, concluzionând că ”în realitate, salvarea R. Moldova şi a poporului moldovenesc este întoarcerea la România”.

”Că nu există nici o limbă moldovenească, şi limba este română – este adevărat. Că aceste două părţi ale unui popor s-au dezvoltat în context diferit şi au un destin istoric diferit – este adevărat.... În realitate pentru cercurile moldovene naţionaliste orientate spre România, Transnistria este o povară. Şi toate visele lor despre soluţia occidentală, NATO ş.a.m.d. se sparg, lovindu-se de Transnistria, mult mai puternic, decât, de exemplu, visele georgiene despre NATO s-au spart lovindu-se de Abhazia şi Osetia”, - afirmă Leontiev. sursa: jurnal.md via basarabia91.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”