Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 17 noiembrie 2009

"Mussolini secret"- jurnalul unei amante: "Sunt rasist din 1921. Nu ştiu cum işi inchipuie ei că il imit pe Hitler"

Jurnalele ultimei concubine a dictatorului italian Benito Mussolini, Claretta Petacci, in care acesta işi declară intaietatea in abordarea ideilor antisemite şi de puritate a rasei, vor fi publicate miercuri sub titlul "Mussolini secret" de Editura Rizzoli, anunţă AFP, citata de Realitatea TV.

Extrase din jurnale au fost publicate luni de jurnalul italian "Corriere della Sera". Ultima amantă a lui Mussolini, ucisă odată cu dictatorul de un grup de partizani comunişti, citează din conversaţiile avute cu liderul fascist intre anii 1932-1938. "Sunt rasist din 1921. Nu ştiu cum işi inchipuie ei că il imit pe Hitler, cand eu aveam ideile astea, el nici nu se născuse"; "italienii trebuie să conştientizeze un sens al rasei lor, pentru a nu pierde ce e frumos in noi"; "evreii trebuie raşi de pe faţa pămantului, masacraţi, nu au nici un fel de gratitudine, ba chiar au impresia că avem nevoie de ei, de banii lor, de ajutorul lor", sunt cateva dintre opiniile pe care Mussolini le-a impărtăşit metresei sale.

Despre Hitler, Mussolini avea numai ganduri bune. "Furerul este un simpatic. Un mare sentimental, in fond. Cand m-a văzut avea lacrimi in ochi, aş putea spune că mă iubeşte cu adevărat", spunea dictatorul. sursa: ziua.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”