Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 19 decembrie 2009

104 ani după gratii pentru dosarul „Brăţările dacice“


Unsprezece hunedoreni au fost condamnaţi, ieri, de Tribunalul Hunedoara, în dosarul “Brăţările dacice”, pedepsele fiind cuprinse între şapte ani şi 12 ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi.

În total: 12 condamnaţi la 104 ani de închisoare. Sentinţa poate fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia. În dosarul căutătorilor de comori din Munţii Orăştiei au fost trimise în judecată, în 2006, 13 persoane care ar fi făcut săpături ilegale în siturile arheologice din zona menţionată.

Ei ar fi descoperit 15 brăţări dacice din aur care ar cântări în total 20 de kilograme şi pe care le-au traficat pe piaţa neagră, mai ales în străinătate. Cea mai mare pedeapsă a primit-o Iulian Ceia, considerat capul reţelei. El a fost condamnat la 12 ani de închisoare.

Totodată, instanţa a mai decis ca opt dintre inculpaţi să achite despăgubiri de un million şi jumătate de euro Ministerului Culturii şi Cultelor. Cele 12 brăţări recuperate se află în patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României. Sursa: adevarul.ro

3 comentarii:

Anonim spunea...

Cine ştie cât s-a mai furat fără să ştim...

Anonim spunea...

Spuneţi clar ce legătură au avut dacii cu religia jidănească? Dup aceea mai stăm de vorbă...

Anonim spunea...

@anonim, ce legatura are "religia jidaneasca" cu bratarile dacice? Esti incapabil sa scrii la subiect? Daca ai dizabilitati nu este necesar sa scrii. Te uiti la desene animate, faci altceva...

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”