Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 1 decembrie 2009

Aproximativ 300 de oameni protesteaza in Piata Universitatii in semn de solidaritate cu protestatarii anti-PSD din Timisoara

Aproximativ 300 de oameni protesteaza in Piata Universitatii. Majoritatea protestatarilor sunt tineri care poarta steaguri gaurite si canta "Mai bine haimana, decat tradator, mai bine huligan decat dictator, Mai bine golan decat activist, Mai bine mort decat comunist".


Protestul are loc la fantana de la Universitate si circulatia in intersectie nu este blocata. In jurul orei 18,00 au inceput sa apara si jandarmii.

Ora 19,20: Protestatarii scandeaza impotriva lui Geoana, Iliescu si a mogulilor de presa. "Televiziunea romana e in ceata ca in '90", declara un revolutionar.

Ora 19,00 Crisitan Paturca a ajuns in Piata, unde canta live. S-au aprins lumanari. Jandarmii spun ca la Fantana sunt maxim 500 de protestatari.

Ora 18,50: Moment de reculegere in memoria victimelor Revolutiei

Manifestantii scandeaza: "Vantu, nu uita, va veni si ziua ta", "Vantu la puscarie", "Ziaristii sunt noii securisti", "Ati mintit poporul cu televizorul. Sorin Rosca Stanescu" 






ORA 18.45 OTV este singurul post care transmite imagini in direct din Piata Universitatii

In piata sunt prezenti reprezentanti ai asociatiilor de revolutionari: Blocul National al Revolutionarilor, Asociatia Decembrie 1989 Metrou, Asociatia 21 Decembrie

ORA 18,45: TVR 2 transmite in direct un miting electoral PSD-PNL: Mircea Geoana participa la ceremonia de comemorare a 1900 de ani de la batalia de la Adamclisi, in conditiile in care televiziunea publica nu a transmis nimic, marti, de la Timisoara si s-a remarcat prin absenta transmisiunilor in direct pe parcursul campaniei electorale.

ORA 18,30: La Fantana a fost amenajata o mica scena, fiind afisate inscriptii de genul: "Geoana ia mainile de pe Timisoara", "Piata Universitatii nu e rosie", "Azi in Timisoara, maine in toata tara", "Geoana nu uita, Timisoara nu-i a ta", "Timisoara, suntem cu tine", "Jos Iliescu", "Timisoara nu e Moscova", "Geoana ne-a vandut la Moscova".

Demonstrantii se arata deosebit de reticenti cu presa, repreosand ziaristilor ca nu informeaza corect publicul. "Nu discutam cu voi, de aia suntem in strada, pentru ca nu aratati ce se intampla si manipulati".

Pana la aceasta ora, niciuna dintre principalele televiziuni de stiri nu difuzasera vreo informatie legata de manifestatia din Piata Universitatii.

In piata se afla si consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu, care a declarat, pentru HotNews.ro: "Sunt in concediu, am venit sa imi aduc aminte de 1989 , nu am organizat nimic".

Daniel Funeriu, ministru desemnat pentru Educatie, spune ca a venit in piata dupa ce a primit un mesaj pe telefon. "Am primit mesaj de pe telefon si am venit aici, nu am organizat noi nimic".

Mai multe mesaje au fost postate pe Twitter sau transmise prin mesaje telefonice, in care se facea apel la organizarea unui miting anti PSD, in semn de solidaritate cu protestele de la Timisoara.

In zona statiei de autobuz de la Universitate s-a format un cordon de jandarmi care blocheaza o eventuala extindere a manifestantilor in strada

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”