Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 29 decembrie 2009

CJC Constanţa da 400.000 de lei pentru restaurarea cetatii Capidava


Cu două zile înainte de încheierea anului, autorităţile judeţene se întorc din minivacanţa de Crăciun să organizeze licitaţia pentru predarea unui contract de aproape 400.000 de lei, pentru întocmirea studiilor şi a documentaţiei necesare restaurării şi consolidării sitului arheologic Cetatea Capidava, situat în comuna Topalu, între drumul judeţean şi malul Dunării.


Anul 2009 a fost, pentru autorităţile judeţene pe de o parte, dar şi pentru anumite firme apropiate acestora, unul foarte prolific în ceea ce priveşte contractele de achiziţii care au fost predate. Contracte mai grase sau nu, toate au adus, cât de cât un profit suficient de mare de ambele părţi, astfel încât societăţile desemnate câştigătoare să se mai înscrie şi la alte licitaţii.


Consiliul Judeţean Constanţa intenţionează, în perioada următoare, depunerea proiectului „Cetatea Capidava - istorie si continuitate a poporului român pe meleaguri dobrogene", în vederea obţinerii finanţării în cadrul „Programului Operaţional Regional, Axa prioritara 5, Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului".


Domeniul de intervenţie 5.1.Obiectiv arheologic este situat pe malul drept al Dunării şi este nominalizat pe lista Monumentelor Istorice pentru judeţul Constanta, alături de aşezările civile şi necropolele aferente. Astfel, potrivit invitaţiei nr. 237.850, administraţia judeţeană îi aşteaptă pe cei interesaţi de câştigarea acestui contract să-şi depună ofertele până pe 29 decembrie, urmând ca în aceeaşi zi să aibă loc şi şedinţa de deschidere a ofertelor.


Suma totală pe care Consiliul Judeţean Constanţa o pune la bătaie pentru derularea acestui contract este de 397.035 de lei, durata contractului de achiziţie publică fiind de două luni.


După cum arată datele din caietul de sarcini, studiul de fezabilitate va face referire la construcţia utilităţilor anexe - amenajarea unei parcări, unde să încapă minimum cinci autocare şi 20 de autoturisme, a unor grupuri sanitare. De asemenea, vor fi executate lucrări şi dotări pentru asigurarea iluminatului exterior decorativ, a unui punct de informare, urmând a se monta şi unele indicatoare şi plăcuţe informative. sursa: ziuaconstanta.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”